Open menu

zoete aardappelburgers thbWanneer het mooi weer is, eet je vanzelf al meer salades. Hier houden we al rekening mee voor ons weekmenu. Toch is het zeker niet al rauwkost wat de klok slaat. We combineren ze graag met iets stevigs zoals Griekse spanakopita of gebakken aardappels. Verder maken we onder andere zelf linzenburgers, groenteworstjes en venkelrisotto. De week sluiten we af met een stevig ontbijt met bananenpannenkoekjes. Asperges ontbreekt natuurlijk ook niet.

Maandag

De week starten met een vrij recent en gemakkelijk recept van Eelco, snelle spanakopita. Serveer met een salade van komkommer, witte reuzenbonen, oranje paprika, kerstomaatjes en zwarte olijven op Griekse wijze (die droog in het glas zitten). Werk af met wijnazijn, olijfolie en peper. Zout is niet nodig omdat de olijven al gepekeld zijn.

Dinsdag

Vanavond maken we zelf linzenburgers met avocado-wasabisaus. Omdat het toch tijdens de week is en we dus niet heel veel tijd hebben serveren we er witte rijst en een groene salade bij.

Woensdag

Witlof hoeft niet per se een wintergroente te zijn. We maken daarom nu een witlofsalade met appel, ei en kerriedressing. Serveer met gebakken aardappels of rösti.

Donderdag

Vandaag maken we een lente-achtige maar toch stevige venkelrisotto met erwtjes. Met of zonder salade erbij. Je mag zelf kiezen.

Vrijdag

Vegetarische worstjes kun je natuurlijk kopen in elke supermarkt, maar deze zelfgemaakte Mexicaanse groenteworstjes zijn veel origineler. Serveer ze tussen een hotdogbroodje met guacamole en geraspte belegen of oude kaas. 

Zaterdag

We zijn naar de markt geweest en hebben verse witte asperges gekocht. Een deel hiervan gebruiken we al voor aspergesoep zonder pakjes of zakjes. Met een stuk brood erbij heb je een lekkere lunch. 

Zondag

De zondag starten we met een feestelijk maar ook stevig ontbijt, zodat we helemaal klaar zijn voor een lange wandeling in de natuur. We bakken pannenkoekjes van bakbanaan, koekkruiden en vers fruit volgens een recept op de persoonlijke blog van Hedwig, Vegatopia-redactielid en kookwonder. Zorg wel dat de bakbananen rijp genoeg zijn voor een optimaal resultaat. Flink wat zwarte vlekjes op de schil zijn dus een pluspunt.

spanakopita

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama