radijsstamppotkleinDeze week geven we jullie weer een aantal van onze eigen recepten om extra goed in de zomerse sferen te blijven. Zo maken we een venkelrisotto met gegrilde courgette, tomaten gevuld met kaassalade, een pittige Antilliaanse bonenschotel en een heuse zomerstamppot met zowel radijsjes als radijsloof. Verder gaan we ook kijken bij The Buddhist Cheft voor vegan taco's en bij Karin Luiten voor zoete aardappels uit de oven. De week sluiten we af met een frisse citroencheesecake die niet in de oven gaat maar wel in de koelkast. 

Maandag

Deze week beginnen we met een éénpansgerecht, venkelrisotto met erwtjes. Mocht je na de lange werkdag nog energie over hebben, dan kun je er ook nog een courgette bij grillen of bakken.

Dinsdag

Vandaag staan er tomaten gevuld met kaassalade op het menu met daarbij gebakken aardappels en een groene salade. Wel maken we een grotere portie kaasvulling en gebruiken we normale trostomaten in plaats van kerstomaten. 

Woensdag

We zijn nog niet op vakantie vertrokken, maar we willen wel al wegdromen in de tropische sfeer van de Antillen met een pittige Antilliaanse bonenschotel met maïsrijst.

Donderdag

We gaan vandaag meteen twee cliché's doorbreken: stamppot is voor de winter en radijsjes eet je enkel in salades. Hedwig leert ons immers hoe je een zomerse stamppot van radijsjes en pittig walnoten-paddenstoelengehakt klaarmaakt. Gooi vooral het loof niet weg, want dat heb je ook nodig voor dit gerecht.

Vrijdag

In 2012 bracht Karin Luiten het uitstekende kookboek Handboek Oven uit. Omdat dit boek nog steeds populair is, maakte ze onlangs een herwerkte druk met nieuwe recepten, Het Grote Handboek Oven. Vandaag bereiden we gevulde zoete aardappels uit de eerste uitgave van het boek. Lekker met een glas cava.

Zaterdag

Een gezellig etentje op zaterdag hoeft niet altijd een barbecue te zijn, vooral met de huidige droogte. Deze vegan taco's van The Buddhist Chef zijn minstens even lekker. Zelf gebruikt hij tvp, oftewel sojabrokjes. Wanneer je deze niet kunt krijgen in je lokale biowinkel ofwel wanneer je ze niet hip genoeg vindt, dan kun je ook altijd een bakje vegagehakt gebruiken. Serveer met een gemengde salade. 

Zondag

Geen zondag zonder taart. Maar een taart hoeft niet per sé in de oven gebakken te worden. Vandaag maken we citroencheesecake met een bodem van koekjeskruimels. Maak deze taart wel 's morgens al klaar, want hij moet een tijdje opstijven in de koelkast.

zoeteaardappel karin

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

Horeca grootkeuken shop

Maxaro keukens

horecarama