Open menu

GazpachoEmmaSjabloonDeze zomerse week beginnen we met een koude soep van avocado en komkommer. Maar voor de andere dagen maken we het menu iets steviger en ook pittiger. Zomers eten is immers veel meer dan tomaat met olijfolie. Zo maken we Iraanse gebakken eieren met harissa en feta, Zuid-Afrikaanse braaitempeh, een Indiaas geïnspireerd linzenprutje en zoete aardappelburgers met tahinsaus en weer eens harissa. Daarnaast is er nog plaats voor quinoasushi en een heerlijk zomerse variant op tiramisu, met bosvruchten.

Maandag

Vanmiddag hadden we reeds een uitgebreide werklunch. Vanavond mag het daarom licht en eenvoudig zijn. Gezien het zomerse weer is dit koud soepje van avocado, komkommer en verse kaas ideaal. Serveer met speltbrood.

Dinsdag

In Iran eten ze deze gebakken eieren met feta, harissa-tomatensaus en koriander als ontbijt. Wij maken ze klaar als avondeten. Met witte rijst. 

Woensdag

Vandaag willen we een barbecuegevoel zonder evenwel dat logge ding uit het tuinhuis te halen. We warmen de contactgrill op (of de pan) en bakken Zuid-Afrikaanse braaitempeh. Hierbij maken we een pastasalade met penne, paprika, komkommer, ontpitte tomaten in blokjes, radijsjes en fink wat pitasaus.

Donderdag

Zelf bij warm weer mag het eten lekker kruidig en best wel stevig zijn. Vandaag eten we Eelco's linzenstoofpotje met daarbij naanbrood en ook raita voor een frisse toets.

Vrijdag

Volgens Rens Kroes is deze quinoasushi erg romantisch en ontzettend gezond. Dat kan zijn, maar wij vinden hem vooral erg lekker als borrelhapje met een fris glas bier. Zo begint het weekend in stijl, onze stijl.

Zaterdag

We krijgen familie op bezoek. 's Avonds maken we het daarom lekker gezellig aan tafel. We maken zoete aardappelburgers met harissa en tahinsaus. Dit is weinig werk op het moment zelf en de kinderen zijn er dol op. Pas wel een beetje op met de hoeveelheid harissa die je gebruikt. Stop de burgers tussen een hamburgerbroodje samen met wat komkommer, tomaat, een blad sla en natuurlijk de tahinsaus.

Zondag

Voor het vieruurtje van vandaag maken we een heerlijk zomerse variant op tiramisu met bosvruchten in de hoofdrol. Het recept komt van Gemma Stafford van het kookkanaal Bigger Bolder Baking. Gemma is een Ierse die in de VS woont en gepassioneerd is door verrassend eenvoudige desserts. In een eerdere video heeft ze verteld dat ze veel van haar baksels weggeeft aan haar buren, omdat ze weggooien zonde vindt. Helaas heeft ze er toen niet bijgezegd waar ze precies woont.

bosvruchtentiramisagemmastafford

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama