Open menu

ZucchiniRagukleinDeze tijd van het jaar heb je een enorm aanbod aan lokaal gekweekte verse groenten. Mocht je door alles wat permanent in de supermarkt ligt niet meer weten wat echt van het seizoen is, dan kun je altijd nog kijken op de handige kalender van Velt. Deze week maken we onder meer een Toscane groenteragout, spaghetti met sperziebonen en aardappel, twee gerechten met spitskool, stamppot met snijbiet en radijloofsoep. De week sluiten we af met zelfgemaakt aardbeienijs.

Maandag

We beginnen de week met een Toscaanse ragout van tomaat en courgette. Lekker met bulghur.

Dinsdag

Het lijkt een vreemde combinatie: pasta met aardappels. Probeer het eens in deze spaghetti met aardappels en sperziebonen, geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver, en laat je verrassen!

Woensdag

We hebben een flinke spitskool, veel te veel voor één keer. Gelukkig bewaart hij zich een paar dagen in koelkast. Vandaag maken we alvast een eerste gerecht klaar: gebakken sobanoedels met spitskool en tofu

Donderdag

Vandaag eten we verse doperwtjes met stamppot. De raapstelen vervangen we wel door snijbiet. Vergeet de mosterd niet op tafel te zetten.

Vrijdag

Met de overgebleven spitskool maken we chapati met spitskool en yoghurt. De chapati kun je heel gemakkelijk zelf maken of eventueel ook vervangen door tortilla's uit de supermarkt. De Quorn mag je natuurlijk vervangen door een andere vleesvervanger zoals bijvoorbeeld de wokstukjes van My Best Veggie (Lidl).

Zaterdag

Het hoofdingrediënt van onze zaterdagse lunch is de radijs: we beginnen met een soep van radijsloof en eten daarna boterhammen met kwark en plakjes radijs.

Zondag

Tijdens de warme dagen heb je meer zin in ijs dan in taart. Daarom bakken we vandaag niet. In plaats hiervan maken we supersimpel aardbeienijs. Dit dienen we op met een dun koekje en een paar verse aardbeien.

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama