Open menu

TempeburgerkleinDeze week hebben onder andere een flinke bloemkool in huis. Eerst maken we hem klaar met een verrijkte bechamelsaus. Met wat overblijft maken we bloemkool-tempehburgers. Ook maken we gevulde Indiase paprika's uit de oven, courgettekroketjes met tzatziki, koude komkommersoep met yoghurt. Op maandag gaat het wel wat sneller, en ook traditioneler, met een plantaardige biefstukc en aardappelkroketten. Op zondag bakken we een lekkere taart met fruit van het seizoen. 

Maandag

We bakken aardappelkroketten. Intussen maken we een salade van veldsla, komkommer, kerstomaatjes, witte bonen en bieslook. Hierbij geven we een plantaardige biefstukc of een andere vegaburger naar keuze. Vergeet de mayonaise en de mosterd niet.

Dinsdag

We koken of stomen een verse bloemkool. Hierbij maken we een bechamelsaus die we verrijken met een fijngehakt hardgekookt eitje en een eetlepel bieslook. Verder eten we hierbij aardappels in de schil, gebakken seitanplakken en een groene salade

Woensdag

De bloemkool van gisteren was wel erg groot. Er blijft nog een flinke portie over, maar eigenlijk willen we nu totaal iets anders eten. We verwerken hem daarom in een bloemkool-tempehburger die samen met groenten en pindasaus serveren tussen een hamburgerbroodje. Op een banale woensdag als deze mag je gerust hamburgerbroodjes uit de supermarkt gebruiken. De snijbiet kun je evenuteel vervangen door spinazie. 

Donderdag

We hebben een paar flinke paprika's in huis. We vullen ze met een kruidig mengsel van ondere paneer en tomaat. Serveer met naan en raita.

Vrijdag

Voor de borrelhap van vandaag laten we ons inspireren door de Griekse reisverhalen van Hedwig. We maken courgettekroketjes met tzatziki, afkomstig van haar persoonlijk kookblog. Geef hierbij een glas retsina of witte wijn.

Zaterdag

Vanavond hoeven we zelf niet te koken. Maar voor de lunch maken we toch nog iets eenvoudigs klaar. Op een zomerdag als deze is een koude komkommersoep met yoghurt ideaal. We eten er een stuk ciabatta bij.

Zondag

Gastredactrice Sandra maakte aantal jaar geleden deze lekkere fruittaart in september met het laatste zomerfruit. Zolang willen we niet wachten. We nemen pruimen, nectarines en ook de perzik die dringend op moet van de fruitschaal en bakken de taart vandaag.

Tempeburger

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama