Open menu

pompoenrisotto thbDeze week beginnen met een snel miegerecht dat niet seizoensgebonden is. Hierna halen we de pompoen uit de voorraadkelder. De ene helft van dit grote ding gaat in een risotto met geitenkaas, de andere helft gaat in een gevulde soep met bonen en maïs. Verder hebben we nog Kamper steur, maïsburgers met paprika-avocadosalsa, tagliatelle met gemengde paddenstoelen en pijnboompitten en tot slot een lasagne met ui en kaas.

Maandag

Maak snelle mie met gebakken peultjes, omeletreepjes, paprika, cashewnoten en lenteui en doe er wat zoete en zoute sojasaus en eventueel een schepje sambal door tijdens het bakken. Giet er op het laatst een klein scheutje sesamolie door en serveer direct.

Dinsdag

Risotto is comfort food. Het kost je even roeren, maar je voelt je meteen fijn, beter, danwel geweldig wanneer er een bord vol warme, romige en ‘lopende’ risotto voor je staat. In deze pompoenrisotto gaat, in tegenstelling tot een klassieke risotto, geen Parmezaanse kaas, maar zachte geitenkaas. 

Woensdag

Kamper steur is één van de meest bekende Nederlandse gerechten die in oorspronkelijke vorm vegetarisch zijn. Volgens sommigen is dit een wintergerecht, maar half oktober hebben we hier ook al trek in. Serveer met rijst en gestoofde prei.

Donderdag

We hebben nog een stuk pompoen over. Daarom maken we er vanavond een vullende soep mee, three sisters soep. Dit recept is afkomstig van de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten. Serveer met een stuk zuurdesembrood.

Vrijdag

We beginnen het weekend met een Mexicaans tintje: zelfgemaakte mäisburgers met paprika-avocadosalsa. Hier mag friet bij, maar het hoeft niet. 

Zaterdag

In het najaar vind je een ruimer aanbod aan paddenstoelen in de supermarkt. Omdat gemengde paddestoelen van nature al rijk van smaak zijn, maken we er een eenvoudige tagliatelle met pijnboompitten bij. Lekker een glaasje witte wijn. Zelfs op een zaterdagavond mag het een beetje eenvoudig zijn.

Zondag

Vandaag zetten we de oven aan, maar niet voor een taart. In plaats daarvan bereiden we een verwarmende lasagne met ui en kaas. Serveer hierbij een salade van witlof, witte bonen, appel en een mosterddressing.

tagliatelle paddenstoelen

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama