Open menu

stamnakleinDe dagen worden flink korter. Als je werkt zie je tijdens de weekdagen je eigen woning vaak niet met daglicht. Geen zon aan de hemel? Dan breng je toch gewoon de zon op je bord! Daarom maken we deze week onder andere nasi goreng, kokostofu met kokoscurry van Soy and Seitan, pompoenpannenkoekjes van The Vegetarian Baker, Freya's pasta met roquefort-paddenstoelensaus en pompoen en Hedwigs Griekse stamna. Daarnaast maken we een snelle spinaziestamppot op maandag en nog snellere hotdogs op vrijdag. Ook geven we tips om recepten te veganiseren

Maandag

We beginnen de week met spinaziestamppot: we maken een aardappelpuree en roeren hier diepvriesspinazie die we in de magnetron ontdooid en daarna zeer goed uitgeperst hebben. Lekker met gebakken tofuplakken en mosterd of vegan tartaarsaus. Wanneer je echt weinig tijd heb, kun je ook in plaats tofu te bakken helemaal op het einde blokjes brie, of (vegan) mozzarella en stukjes zongedroogde tomaat, onder de hete stamppot mengen.

Dinsdag

Er liggen wat restjes groente in de koelkast die dringend verwerkt moeten worden. Het meest dankbare gerecht hiervoor is zonder twijfel nasi goreng. Serveer met atjar tjampoer en pindasaus.

Woensdag

Dit recept voor pasta met roquefort-paddenstoelensaus en pompoen van de persoonlijke site van nieuwbakken gastredacteur Freya is extra lekker op regenachtige en/of koude dagen. Vergeet alle zorgen, ga gezellig samen aan tafel zitten en geniet van het moment. Toch geen blauwe kaas voor jou? Vervang hem dan door geroosterde amandelschilfers.

Donderdag

We geven een tropisch tintje aan de avond met de kokostofu in kokoscurry van de Belgische vegan blog Soy and Seitan. Serveer met casavecrackers and rijst.

Vrijdag

Voor Vrijdag Snackdag maken we deze keer hotdogs: vega knackworsten, zachte puntjes of hotdogbroodjes, zuurkool en mosterd. Geen fan van zuurkool? Gebruik dan eens rode kool in de plaats. Kinderen gaan dit zeker lekker vinden.

Zaterdag

Hartig, verwarmend, maar toch doet het nog wat zomers aan. Zo kun je het best de vegetarische Griekse stamna van redactrice Hedwig beschrijven. Ideaal voor een gezellige zaterdagavond waarop het al vroeg donker is. Liever plantaardige feta? Een recept van The Happy Pear vind je hier.

Zondag

De zondag starten met een feestelijk ontbijt met daarbij de puur plantaardige pumpkin spice pancakes van de The Vegetarian Baker.

kokostofu curry

Foto: Soy and Seitan

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama