mie met broccoli en hoisintofu introKoken met seizoensgroenten in augustus vraagt weinig inspanning, het aanbod is deze maand enorm. Op maandag houden we het simpel met spaghetti aglio, olio e peperoncino. Op dinsdag maken we een tajine met snijbonen en champignons. Verder hebben we nog mie met broccoli en hoisintofu, gestoofde snijbiet, taco's met verse maïskolven en groene saus uit Frankfurt. Op zondag maken we tot slot avocado-ijs.

Maandag

Spaghetti aglio, olio e peperoncino is Italiaans voor spaghetti met knoflook, olijfolie en een pepertje. En meer is het ook niet. Je draait het in een vloek en een zucht in elkaar en het smaakt hemels, zeker als je het bestrooit met versgeraspte Parmezaanse kaas. Verder in het artikel geeft Eelco ook nog wat tips voor salade erbij.

Dinsdag

Vandaag maken we snijbonen klaar, maar deze keer zonder mosterd of azijn. Miranda maakte op basis van de inhoud van haar koelkast op dat moment een lekkere tajine met snijbonen en champignons. Geef er falafel bij.

Woensdag

We hebben zin in Aziatisch en maken daarom zelf mie met broccoli en hoisintofu, volgens een recept van Meta. Dit gerecht is vrij snel te maken. Het heeft dus geen zin om naar de afhaalchinees te gaan.

Donderdag

Snijbiet groeit nu volop dus zetten we hem op het menu. Maak de snietbiet schoon, snij in stukken en stoof hem gaar met een teentje knoflook in olijfolie. Kruid af met peper en zout. Geef hierbij aardappelpuree en een vegaburger. Stamppotfans kunnen de snijbiet natuurlijk ook (rauw) door de aardappelpuree mengen.

Vrijdag

Rond deze tijd zijn de maiskolven er in overvloed. Wist je dat je die ook kunt bereiden in de magnetron? Hak twee maiskolven doormidden en doe ze in een schaal, met een scheutje water, afgedekt ongeveer 7 tot 9 tot minuten in de magnetron (750 Watt). Lekker met een salade van kidneybonen, little gem, paprika, eventueel wat gerapste kaas en wat komijnpoeder en zoete chilisaus, geserveerd in een taco.

Zaterdag

Vanavond maken we het lievelingsgerecht van Goethe dat nog altijd een klassieker is in Frankfurt am Main: groene saus met hardgekookte eieren en gekookte aardappels. Mocht je niet alle kruiden in huis hebben, kun je ze ook aanpassen. Enkel kervel, bieslook en peterselie is ook al erg lekker.

Zondag

Als zomers toettje maken we we vandaag zelf avocado-ijs met volle kwark. Je hebt er niet per se een ijsmachine voor nodig. Serveer met wat limoncello en blokjes verse perzik.

mie met broccoli en hoisintofu

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

horecarama

dekbeddiscounter