Sobanoedels met spitskool en tofuDeze week geen thema, we koken gewoon waar we zin in hebben op dit moment, zoals een overschotel met witlof en kaas met daarbij aardappelpuree. Daarnaast hebben we wel spitskool in huis voor 2 dagen. Daarmee maken we eerste gebakken sobanoedels met spitskool en tofu en daarna chapati gevuld met tomatensalsa, gebakken spitskool met yoghurtsausje. Verder maken we nog onder andere gestoofde prei, champignonsballetjes met kerriesaus, en spinaziesoep met kaasstengels. Tot slot bakken we op zondag kokos-banaancakejes. 

Maandag

We houden het simpel, Hollands en lekker met gestoofde prei, aardappelen in de schil en een vegaworst. 

Dinsdag

We stomen een bloemkool beetgaar. Hierbij serveren we kerriesaus, champignonballetjes en rijst. Allemaal lekker zonder pakjes en zakjes.

Woensdag

We hebben twee spitskolen meegekregen bij een familiebezoek. Gelukkige is deze koolsoort erg veelzijdig en kunnen we er totaal verschillende gerechten mee maken. Vandaag beginnen we met het eerste: gebakken sobanoedels met spitskool en tofu. Het is een gemakkelijk gerecht om te maken op een weekdag, maar toch weer eens helemaal iets anders.

Donderdag

Echt najaar is het nog niet, maar toch hebben we al zin in witlof uit de oven. Daarom gaan we voor deze ovenschotel met witlof en kaas en daarbij kruidige aardappelpuree van Hedwig. Dit gerecht past eigenlijk op bijna elke dag van het jaar.

Vrijdag

Spitskool deel twee, maar deze keer laten we ons inspireren door de Indiase keuken, met deze chapati gevuld met tomatensalsa, gebakken spitskool met yoghurtsausje. Het is een recept uit de oude doos, maar zeker niet oubollig. In plaats van de wok rolls gebruik je wel nu tortilla's of roti. De Quorn kun je indien gewenst vervangen door vegetarische kipstuckjes of een andere vleesvervanger. 

Zaterdag

Als lunchgerecht deze middag eten we spinaziesoep met kaasstengels volgens een recept van Jeroen Meeus. De hoeveelheden in het recept zijn wel erg ruim. Daarom kun je de soep ook maken van anderhalve liter groentebouillon. Deel dan ook de hoeveelheid van de andere soepingrediënten door twee. Voor de kaasstengels hoeft dat niet, die gaan wel op.

Zondag

Twee tropische smaken, kokos en banaan, zijn gecombineerd tot deze zomerse cakejes. Makkelijk te maken en ze blijven een paar dagen nog lekker smeuïg. Versier de cakejes met wat (kokos)slagroom en kokosschaafsel voor een speciale gelegenheid, of hou ze naturel voor gewoon bij de (ijs)thee.

kokosbanaancakes

https://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/14348-kokosbanaancakejes

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

horecarama

dekbeddiscounter