Open menu

Gehaktballetjes Marleen thbDeze week laten we ons drie maal inspireren door de Indiase keuken. Zo maken we een pittige tomatensoep met kikkererwten, een snelle feestelijke maaltijd met mosterdbloemkool, eiercurry en pilao, en zelfgemaakte pakora's. We blijven nog even in kruidige sferen met een fusionpasta met groenten en satésaus. Daarnaast gaan we nog voor andere gerechten, zoals kaas-bonenburgers en een hartige taart met courgette en verse knoflook. Op zaterdag wanen we ons in Spanje met een tapasmaaltijd.

Maandag

Na de eerste werkdag van de week hebben we een opkikker nodig. We maken daarom een pittige Indiase tomatensoep met kikkererwten. Serveer met naan of ander brood.

Dinsdag

Voor een oosters getint gerecht heb je niet altijd mie of noedels nodig; gewone pasta kan ook. Vanavond staat er daarom een fusionpasta op het menu, met onder andere broccoli, paprika en pindasaus. 

Woensdag

Vandaag is er iemand jarig. Daarom mag het een beetje feestelijk, zonder  evenwel uren in de keuken te staan. We maken kruidig Indiaas: mosterdbloemkool, eiercurry en pilao. Geef eventueel nog een papadum met chutney en yoghurt als voorafje.

Donderdag

Op Hedwigs persoonlijke kookblog vonden we deze lekkere kaas-bonenburgers. Geef er de rauwkostsalade uit het recept bij. Hiervoor kun je de overgebleven stronk bloemkool van gisteren gebruiken. Lekker tussen een hamburgerbroodje of zelfs met aardappelpuree.

Vrijdag

Vrijdag Indiase snackdag. We borrelen met zelfgemaakte pakora's en chutney. 

Zaterdag

De dagen worden steeds korter, 's avonds eet je niet meer buiten in de tuin. Daarom creëren we zelf zuiderse gezelligheid met een Spaanse tapasmaaltijd. We serveren kleine gerechtjes die je deelt en die samen een maaltijd vormen: vegagehaktballen in amandelsaus, roerei met spinaziepintxos met doperwten tapenade en Kipstuckjes volgens een recept van de Vegetarische Slager, de klassieke patatas bravas en natuurlijk nog blokjes kaas (Manchego of andere) en olijven. Geef een sherry als aperitief.

Zondag

Vandaag bakken we geen zoete maar een hartige taart. Deze hartige taart met courgette en verse knoflook is gemakkelijk te maken en lekker voor de lunch Geef hierbij de rucolasalade en een yoghurtdressing met verse knoflook die je ook in het artikel vindt. 

hartigetaart kelly

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama