Open menu

linzenbolognaisekleinHet eerste weekmenu van alweer een nieuwe maand. We koken waar we zin in hebben, maar houden toch iets rekening met de herfst, die nu toch echt is uitgebroken. Op maandag maken we conchiglie met rucola-gorgonzolasaus en op dinsdag een Griekse maaltijdsoep met witte bonen. Op woensdag eten we weer pasta, maar deze keer met linzenbolognese. Op donderdag maken we rösti van aardappel, wortel en rozemarijn. Het weekend beginnen we op vrijdag met vegetarische shoarma, gevolgd door kruidige satéburgers op zaterdag. Op zondag sluiten we af met zelfgemaakte kweepeercake.

Maandag

We hebben rucola gekocht, maar de bak bleek toch iets te groot te zijn. Gelukkig kun je er meer mee dan een salade versieren. Omdat het maandag is maken we er een gemakkelijk, maar lekker pastagerecht mee, conchiglie met rucola-gorgonzolasaus. Geef er eventueel een salade van komkommer, tomaat en zwarte olijven bij.

Dinsdag

Fassolada is een eenvoudige, Griekse maaltijdsoep met als basis witte bonen, olijfolie, wortel, tomaat en bladselderij. En zoveel lekkerder dan je op basis van alleen de ingrediënten zou kunnen bedenken. Serveer met lekker brood.

Woensdag

Tijd voor pasta bolognese! Geen potje uit de supermarkt, maar zelfgemaakte saus met tomaat, rode wijn en belugalinzen. Wat overblijft van de wijn, mag op tafel. Ook al is het "maar" woensdag.

Donderdag

Klassieke rösti kennen we wel, maar je kunt er ook goed mee variëren. Daarom maken we een rozemarijn-rösti van aardappel en wortel. Hierbij geven we bloemkool en kaassaus.

Vrijdag

Vanavond maken we shoarma, volgens een recept van Joyce met tofu, veel groenten en veel kruiden. Serveer in pitabroodjes of wraps. Dit gerecht maak je trouwens zo eenvoudig of zo uitgebreid als je zelf wil. Je kunt bijvoorbeeld nog hummus toevoegen.

Zaterdag

Hamburgers zijn niet altijd fastfood zonder veel smaak. Je kunt ze ook zeer verfijnd maken. Vandaag maken we daarom Indisch geïnspireerde satéburgers volgens een recept van Smaakvol Noord-Holland. Let op: sambal badjak is niet altijd vegetarisch, omdat er vaak trassi in zit. Die van Spice It en Fairtrade Original zijn wel vegetarisch.

Zondag

Het kweepeerseizoen is weer begonnen. De vrucht eet je niet rauw, maar hij laat zich wel zeer goed verwerken in gerechten. Zo maakte Emma deze herfstige cake met kweepeer. Lekker op zondagmiddag bij een kop koffie.

kweeperencake

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama