Open menu

Kleurige sushi met zoete aardappel introDeze week houden we ons niet aan een bepaald thema. We maken typisch Nederlandse wintergerechten zoals hutspot met pastinaak en een ouderwetse uientaart. De andijvie wordt dan iets minder traditioneel met pasta en kruidenroomkaas. Op het menu staan ook een Indiaas geïnspireerde ratatouille en een meer traditionele curry met panir en tomaat. Daarnaast hebben we kleurige sushi met zoete aardappel op vrijdag en cakejes met kokos en banaan op zondag.

Maandag

De week beginnen we eenvoudig, zoals doorgaans. We maken andijvie schoon, snijden hem in reepjes en bakken hem in wat olijfolie met een teentje knoflook. Wanneer hij gaar is, meng je er wat roomkaas met kruiden onder. Kruid af met peper en zout. Serveer met pasta en een salade van borlottibonen, fijngehakte ui, peterselie, olijfolie, wijnazijn, peper en zout. 

Dinsdag

In wintertijd is een wekelijkse stamppot wel een must. We maken een moderne variant van hutspot met aardappel, wortel en pastinaak. We werken het gerecht af met noten en een plak geitenkaas.

Woensdag

We blijven bij de Nederlandse keuken, maar zonder piepers. We bakken een ouderwetse uientaart. Gebruik zeker een lekkere belegen of extra belegen kaas voor een stevige smaak. Geef er een simpele salade bij. Mocht je nog andijvie over hebben van maandag, dan kan die perfect in de salade. Lekker met een mosterdvinaigrette.

Donderdag

We bereiden een Indiase ratatouille. Dit zijn de ingrediënten van een Franse ratatouille die we klaarmaken als ware het een Indiase curry. Makkelijk te maken en lekker pittig. Serveer met rijst.

Vrijdag

Met alle sushi-pokébowls die je tegenwoordig om de oren vliegen, zou je bijna vergeten dat je ook nog gewone sushi hebt. Lichtjes kleverige rijst met allerlei lekkere vullingen, ingepakt in nori zeewier, oftewel maki sushi. Een belangrijk onderdeel van Japans eten is presentatie en deze sushi met zoete aardappel valt zeker op door de de felle kleuren. Ideaal voor een vrijdagavond.

Zaterdag

Voor de tweede keer deze week laten we ons inspireren door de Indiase keuken. Dit maal gaan we wel wat traditioneler. We maken een panircurry met tomaat. Hierbij geven we natuurlijk rijst en ook een salade van ijbergsla, radijs en munt.

Zondag

Twee tropische smaken, kokos en banaan, zijn gecombineerd tot deze zomerse cakejes voor een winterse dag. Makkelijk te maken en ze blijven een paar dagen nog lekker smeuïg. Versier de cakejes met wat (kokos)slagroom en kokosschaafsel voor een speciale gelegenheid, of hou ze naturel voor gewoon bij de koffie.

kokosbanaancakes

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama