Open menu

spitskool pompoenstappot thbDeze week gaan we onbewust richting soulfood. We beginnen op maandag met snelle gevulde paprika met ei uit de magnetron. Op dinsdag maken we een spitskool-pompoenstamppot met geitenkaas, op woensdag dan weer een Midden-Oosters stoofje met baldorijst en op donderdag een quiche zonder deeg met witlof en peer. Op vrijdag maken we Italiaans geïnspireerde gevulde portobello's. Op zaterdag een snel doch uitgebreid Indonesisch menu zonder pakjes of zakjes. Op zondag sluiten we af met ongebakken havermoutrepen met pindakaas.

Maandag

Handig op een hectische maandag: gevulde paprika met ei uit de magnetron met rijst en wat salade. Lekker, vullend en snel klaar.

Dinsdag

Deze spitskool-pompoenstamppot met geitenkaas is winters en licht tegelijkertijd. Eet hem als hoofdgerecht met een salade erbij of eventueel een stukje zuurdesembrood.

Woensdag

Bij baldorijst denken we in de eerste plaats aan Italiaanse risotto. Vandaag echter niet, we gaan voor een Midden-Oosters stoofje met baldorijst. Gebruik vooral de groenten die je nog in de koelkast vindt. Dat deed Miranda ook toen ze dit lekkere gerecht verzon.

Donderdag

Eigenlijk bereid je in dit recept voor gegratineerde witlof met peer een quiche, maar laat je het deeg buiten beschouwing. Dat is niet saai, maar gewoon anders. De vulling die je over de groenten heengiet, lijkt op een quichevulling, vandaar. Door kerrie toe te voegen wordt het lekker anders.

Vrijdag

Deze gevulde portobello's op z'n Italiaans zijn het hele jaar door heerlijk. En ze zijn dus erg makkelijk om te maken. Serveer de portobello's als voorgerecht of als hoofdgerecht met een simpele salade erbij van bijvoorbeeld rucola, cherrytomaatjes, gegrilde groenten en Parmezaanse kaas. Of maak deze bruschetta voor ernaast, ook een heel goede combi.

Zaterdag

Vrij uitgebreid koken en toch niet te lang in de keuken staan, zonder pakjes en zakjes. Daarom maken we Eelco's snel en toch uitgebreid Indonesisch menu: sambalboontjes, nasi ketjap, omelet met chilisaus en geroosterde pinda's. Geef als voorafje misschien nog wat casavecrackers.

Zondag

Als snack tijdens een winterwandeling, als tussendoortje voor tijdens werkuren of gewoon voor bij de koffie. Deze zelfgemaakte ongebakken havermoutrepen met pindakaas zijn geschikt voor alle gelegenheden.

StoofjeBaldorijstMiranda

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama