zonnige lasagne kleinWe passen ons weekmenu maar aan aan de actualiteit van de dag: de coronapandemie. Ontsnappen aan de gevolgen kan je tenslotte niet en daarom maken we er voorlopig maar het beste van. Je weerstand dient optimaal te zijn, zet daarom maar lekker veel groente op het menu. Op maandag maken we een geitenkaastosti als lunch en snacken we groenten. Op dinsdag maken we een broccoli-gnocchi, op woensdag een chili-polenta-ovenschotel. Op donderdag bereiden we een creatieve stamppot. Op vrijdag gaan we het weekend in met een mezze uit Kreta en op zaterdag komt er een zonnige lasagne op tafel. De week sluiten we af en met een pannenkoekentaartje met appel en kaneel. 

Maandag

Tegenwoordig moeten verplicht van huis uit werken, geen bedrijfskantine waar we kunnen lunchen. Daarom maken we zelf een makkelijke en lekkere tosti met geitenkaas en olijven als lunch. Als tussendoortje kunnen we nog verder groenten grazen.

Dinsdag

Hamsterwoede in de supermarkt: er is geen rijst en geen pasta meer te vinden, op de dure varianten na. De gnocchi hebben de hamsteraars echter laten liggen. Toch maken we die gnocchi gewoon zelf, met broccoli in de hoofdrol. Dus voor vanavond broccoli-gnocchi met tomaten-paprikasaus volgens een recept van Helen.

Woensdag

Wellicht heb je toch nog een paar blikken kidneybonen en een pak polenta kunnen meegraaien "om op alles voorbereid te zijn". Nu heb je last van een lichte hamsterschaamte. Om de aankoop toch nuttig te maken, bereiden we vanavond een chili-polenta-ovenschotel uit Arizona. Bij polenta denken we aan Italië, maar maïsmeel komt toch oorspronkelijk uit het Amerikaanse continent. Hierbij serveren we de frisse salade met avocado die je onderaan het recept vindt. 

Donderdag

Het leven gaat verder, we gaan voor de Hollandse kost. We maken een aardappelpuree en hier voegen we nog grof geraspte wortel en fijngesneden lente-ui aan toe. Laat nog even doorwarmen. Serveer met een vegaburger naar keuze (die heeft zelfs soms nog een kortingsticker) en een groene salade. 

Vrijdag

De bar is dicht, maar we organiseren onze eigen borrel. We maken hiervoor een Kretenzische mini-mezze bestaande uit een fetadip en courgettefritters met munt. Het weekend kan beginnen. De ingrediënten vind je bij de lokale Turkse winkel. Daar staat zeker geen wachtrij.

Zaterdag

Comforteten met veel groente, dat kan. Een voorbeeld hiervan is deze zonnige lasagne met prei, paprika en maïs. Gezellig voor een zaterdagavond in lockdown.

Zondag

Wat doen we met de gehamsterde pakken meel? Pakkenkoeken! Stiekem hopen we toch dat je geen pannenkoekenmix ingeslagen hebt, want die heb je helemaal niet nodig. Omdat het zondag is, maken we de pannenkoeken wat feestelijker in vorm van een heuse pannenkoekentaart. We gebruiken als beleg in boter gebakken appelblokjes met kaneel. Voor een appeltaartgevoel mogen er ook nog rozijnen bij. Serveer met slagroom of Turkse yoghurt. 

gnocchi bord

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter