LinzenschotelHedwigSjabloonBij Vegatopia hebben we een boontje voor peulvruchten, daarom stellen we ze deze week centraal. We brengen een breed scala aan gerechten, zonder dat het saai wordt. We beginnen met een pasta met borlottibonen. Daarna maken we een salade van bloemkool, kikkererwten en tahin-dressing. Op woensdag koken we Hedwigs linzenschotel met guacomole en koriander en op donderdag Karins maïscurry met courgette. Het weekend zetten we in met bonenfritters. Op zaterdag maken we een bonentajine met harissa en koriander. Tot slot houden we een zondagse brunch met drie-linzenpannenkoeken.

Maandag

Maandag pastadag? Ja, hoor! Vandaag gaan we voor pasta met borlottibonen. Gebruik zeker verse pasta, maar bonen uit blik zijn nu wel toegestaan. Neem dan een standaardblik, dit komt ongeveer overeen met de opgegeven hoeveelheden in het recept. Serveer met groene salade met artisjokharten op olie.

Dinsdag

De zon schijnt en we hebben zin in extra veel groente. Deze salade van bloemkool, kikkererwten en tahin-dressing is dan ideaal. Het is een volwaardige maaltijd op zich, maar je kunt er eventueel nog warme pitabroodjes bij geven.

Woensdag

Deze heerlijke linzenschotel met guacamole en koriander is ontstaan uit een allegaartje van overgebleven groenten uit de groentelade, zoals een stuk flespompoen, een groene paprika, een halve courgette en wat bosuitjes. Je kunt er eigenlijk alle restjes groenten wel voor gebruiken. Deze schotel is een lekkere manier van restverwerking en nog budgetvriendelijk en duurzaam ook.

Donderdag

Vandaag maken een kleine uitzondering die wel even voedzaam is. Als reactie op de massaal gehamsterde blikken maïs maakte Karin Luiten een kleine serie met maïsrecepten. Vandaag maken met we hieruit de maïscurry met courgette en kokosmelk. Serveer me rijst en garneer met cashewnoten.

Vrijdag

Om het weekend snackerig te starten, bereiden we zelf deze bonenfritters van rode en zwarte bonen. Serveer met guacamole, salsa of simpelweg ketchup. Voor een volledige maaltijd maak je er een wrap van met een tortilla, flink wat guacamole en wat rauwkost naar keuze. 

Zaterdag

Haal de tajine maar uit de kast. Een pan met dikke bodem kan ook dienst doen. Op het menu staat vanavond namelijk een bonentajine met harissa en koriander. Dit stoofgerecht is verwarmend en fris tegelijk. Het is overigens een heel handig recept om bij de hand te houden, want de ingrediënten kun je gemakkelijk uit je voorraadkast halen. Geef er couscous bij.

Zondag

We slapen uit, dus gaan we voor een brunch. Deze drie-linzenpannenkoekjes met rode salsa passen hier perfect bij, samen met vers stokbrood, croissantjes en een salade.

pasta borlotti antoinette

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter