Open menu

venkelovenschotel thbWe zijn weer klaar voor een week vol lekker en gevarieerd eten. Op maandag houden we een kinderfeestje met maïsburgers en friet van zoete aardappels. Op dinsdag maken we een salade van roergebakken courgette en pijnboompitten met Griekse pasta. Op woensdag houden we het simpel met penne met champignons en spinazie. Op donderdag maken we een ovenschotel met venkel en een lekker kaaskorstje. Op vrijdag hoeven we enkel voor een voorgerecht te zorgen, daarom maken we causa limeña. Op zaterdag eten we een Belgische seitanstoofpot met bruin bier. De week sluiten we af met hangop met havermoutchocoladecrunch en gekarameliseerde banaan.

Maandag

Vanavond hebben een klein verjaardagsfeestje in de familie. We gaan echter geen uren staan koken. Daarom maken we burgerbroodjes met maïsburgers met paprika-avocadosalsa. Eventueel mag er ook nog friet van zoete aardappel bij om het kinderfeestje helemaal compleet te maken. 

Dinsdag

We gaan voor Grieks en simpel vandaag. Uit een eerder kerstmenu maken we een warme salade van roergebakken courgette en pijnboompitten. Serveer met kritharaki, oftewel orzo in tomatensaus.

Woensdag

Je hebt niet altijd een uitgebreid recept nodig. We maken een simpele pasta met champignons en spinazie voor twee. Snij een uitje fijn en stoof het glazig in olijfolie, voeg hierna 2 fijngehakte teentjes knoflook toe en een halve kilo fijngesneden champignons. Bak ze gaar op middelhoog vuur. Voeg nu 300 gram verse spinazie toe en bak kort mee. Werk af met peper en zout. Serveer met penne en gemalen harde kaas.

Donderdag

Vrij recent maakte Helen een groenten-ovenschotel met venkel, met een lekker kapperig kaaskorstje. Er komt tamelijk wat vocht uit de groentes dat achterblijft in de schaal als je de groenteschotel opschept. Dit vocht zit boordevol smaak! Serveer dit als bouillon in een klein glaasje bij het gerecht, of serveer de groenteschotel met zilvervliesrijst, waar je de bouillon overheen schenkt.

Vrijdag

Vanavond zijn we uitgenodigd bij vrienden. We nemen het voorgerecht mee zonder evenwel te weten wat het hoofdgerecht en het dessert zullen zijn. Daarom maken we causa limeña, een koud Peruaans voorgerecht met onder andere aardappel, avocado en tomaat. Omdat het neutraal van smaak is, past het overal bij, terwijl het toch bijzonder is.

Zaterdag

We gaan voor Belgische kost vanavond. We maken Karls seitanstoofpot met bruin bier met daarbij een witlofsalade en aardappelkroketten. Het lijkt een winters gerecht, maar eigenlijk past het bij elk moment.

Zondag

We eindigen de week met een recept uit ons eigen Vegatopia kookboek. Als lekker zondags ontbijt maken we hangop met havermoutchocoladecrunch en gekarameliseerde banaan. Indien je wil, mag je de gekamarameliseerde banaan vervangen door verse frambozen.

venkelovenschotel

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama