Open menu

Pho met shiitake en krokante prei introDe zomer is officieel begonnen. We maken een aantal zomerse gerechten, maar ook gerechten die op elk moment passen. Op maandag maken we schelpjespasta met rucola-gorgonzolasaus, op dinsdag houden we het simpel met aardappels in de schil, gestoofde snijbiet en een bonensalade. Op woensdag maken we papas aliñas. Op donderdag minder zomers, maar wel veel smaak met een Vietnamese noedelsoep. Op vrijdag gaan we op de Midden-Oosterse toer met flatbread-wraps met rode paprika en limoen-muntboter. Op zaterdag wanen we ons dan weer in Griekenland met tomatenrisotto met wilde spinazie, in de oven gegaarde tomaten en feta met oregano. Op zondag bakken we een chocoladetaart die we serveren met rood zomerfruit.

Maandag

Kun je met rucola meer dan salades maken? Ja hoor! Dit bewijzen we met deze schelpjespasta met rucola-gorgonzolasaus. Serveer met een salade van komkommer, tomaat, olijfolie, balsamico en een paar groene olijven. 

Dinsdag

We koken kleine, nieuwe aardappeltjes in de schil en serveren die met een klontje boter. Hierbij geven gestoofde snijbiet met knoflook en salade van bruine bonen, fijngehakte rauwe ui, geraspte wortel, peterselie, olijfolie, wijnazijn (wit of rood), peper en zout. 

Woensdag

Papas aliñas is een simpele maar erg lekkere aardappelsalade, een zomertapa uit het Spaanse Cádiz. Niet zo bekend, maar zeker zo lekker als patatas bravas. Hiervoor maken we handig gebruik van de overgebleven aardappels van gisteren. Lekker met een gegrild vegaworstje en gebakken rode en groene paprika.

Donderdag

Geen afhaalchinees vanavond: we bereiden zelf pho, de bekende Vietnamese maaltijdsoep. We gaan voor een pho met shiitake en prei. Het is wat snijwerk, maar mooi gesneden groenten zijn wel echt de kroon op dit gerecht.

Vrijdag

Voor vanavond schipperen we tussen snack en maaltijd, want deze flatbread-wraps met rode paprika en limoen-muntboter zijn het eigenlijk allebei. Geef er de pittige yoghurtdip en de salade bij die je ook in het recept vindt.

Zaterdag

Waar we op vakantie gaan, weten we op dit moment nog niet helemaal. Wordt het Kreta of toch maar Schiermonnikoog? In elk geval wanen we ons vanavond in Griekenland door de geuren in onze keuken. We maken tomatenrisotto met wilde spinazie, in de oven gegaarde tomaten en feta met oregano, een gerecht dat is geïnspireerd op de vakantieherinneringen van Hedwig.

Zondag

We kunnen momenteel volop genieten van rood zomerfruit. Om dit nóg lekkerder te maken, bakken we een chocoladetaart voor erbij. Serveer verder nog eventueel met slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Tomatenrisotto olijfolie Hedwig

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama