Open menu

linzenbolognaisekleinGeen vast thema voor dit weekmenu. We maken gewoon waar we zin in hebben. Toevallig eten we wel 3 keer pasta: spaghetti met linzenbolognese, een pastasalade met courgette, paprika, munt en walnoten, en penne met oesterzwammen in een pittige roomsaus. Deze gerechten zijn zo verschillend dat het prima kan zonder saai te worden. Verder eten we nog aardappels in de schil met bloemkool en een bonensalade, een groentecurry met tofu, flespompoen en kokosmelk en een broodje met zelfgemaakte kaaskroketten. Op zondag tot slot bereiden we nog aardbeien- en stracciatella-ijs van gecondenseerde melk.

Maandag

Een spaghetti linzenbolognese gaat er altijd in. Dit recept is gebaseerd op de originele Italiaanse recepten en heeft veel meer smaak dan de mierzoete pastasaus uit de supermarkt. De saus laat zich prima invriezen, maak dus gerust een extra grote portie.

Dinsdag

Opnieuw pasta vandaag, maar dan helemaal anders. We maken een pastasalade met courgette, paprika, munt en walnoten. Afhankelijk van het weer kun je dit gerecht zowel warm als koud eten. Wat overblijft mag mee in de lunchtrommel. Je zou er bijna bewust een extra grote portie voor maken.

Woensdag

Geen poespas vanavond. We maken gestoomde bloemkool, aardappels in de schil, een salade van bruine bonen met geraspte wortel, fijngehakte ui, peterselie en een simpele vinaigrette. Geef er eventueel nog mosterdsaus bij.

Donderdag

Deze groentecurry met onder meer kokosmelk, tofu en pompoen maakte Jessica destijds voor een boerenmarkt in Londen. Hij was zo lekker dat'ie meteen uitverkocht was. Dat recept moeten we dus proberen! Serveer simpelweg met rijst.

Vrijdag

De lekkerste kaaskroketten maak je zelf. Je kunt er gemakkelijk nog wat restjes kaas in verwerken. In Franse restaurants krijg je ze als voorgerecht, mooi geserveerd op een bordje met sla en tomaat. Dit doen we vanavond dus niet: we maken een broodje kaaskroket met ketchup, mosterd of beide.

Zaterdag

Dit recept voor penne met oesterzwammen in pittige roomsaus is afkomstig van de persoonlijke kookblog van redactrice Hedwig. Zelf omschrijft ze het als een gemakkelijk recept na een drukke werkdag. Maar wij zien het nu eerder als een feestelijk doch snel recept na een drukke zaterdag vol boodschappen doen en winkelen.

Zondag

Zelf ijs maken, het kan nu nog. Dit aardbeien- en stracciatella-ijs van gecondenseerde melk is ontstaan in de keuken van Meta nadat verkeerdelijk een blik gecondenseerde kokosmelk gekocht had. Ideaal voor een zondags dessert. En je hebt er geen ijsmachine voor nodig.

aardbeien en stracciatella ijs van gecondenseerde melk

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama