Open menu

gegrilde groentetaart thbDeze week koken we lekker gevarieerd en lokaal. Op maandag maken we een eigentijdse preistamppot, op dinsdag  pastinaakgnocchi met paddenstoelsaus. Daarna eten we een vegetarische klassieker: een kikkererwtenstoofpotje met pompoen en basmatirijst. Op donderdag reizen we in gedachten naar Zuid-Duitsland voor obazda, aardappelsalade en een vegaschnitzel. In het weekend bakken we eerst de gegrilde-groentetaart van Monique, daarna maken we de Franse shakshuka van Karin Luiten en tot slot Hedwigs amandelcake met noten en abrikozen.

Maandag

Een preistamppot gaat er altijd in. Tertia maakte een versie met zongedroogde tomaatjes. Als bijgerecht bakken we een plak halloumi. Een groene salade kan ook nog.

Dinsdag

Pastinaak is in de afgelopen jaren geëvolueerd van een vergeten groente naar eentje die regelmatig op tafel komt. Soms is er wel nog een gebrek aan recepten. Vandaag maken we daarom pastinaakgnocchi met paddenstoelsaus. Geef er een witlofsalade bij.

Woensdag

Dit kikkererwtenstoofpotje met pompoen met bruine basmatirijst is een vegetarische klassieker die lekker is op een iets koudere dag. Wel kun je hier nog mee variëren. Vervang de basilicum door verse salie en de sesamolie door olijfolie. Mocht je een tomaat hebben liggen die op moet, dan mag die er ook nog bij.

Donderdag

Deze aardappelsalade uit Oostenrijk en Zuid-Duitsland kan ook op de koudere dagen. Je hoeft ze niet per se ijskoud te serveren. Om in dezelfde regio te blijven geef je er een vegetarische schnitzel bij en gestoomde bloemkool. Indien je het vandaag iets feestelijker wil maken, serveer je obazda met zuurdesembrood vooraf.

Vrijdag

Vegatopiabezoekster Monique stuurde ons een recept voor een mediterraans aandoende gegrilde-groentetaart, met lekker veel groente. We waren meteen enthousiast. Deze taart kan je zowel deftig aan tafel eten of gezellig voor de televisie.

Zaterdag

We hebben maandag al prei gegeten, maar door dit recept voor Franse shakshuka van Karin Luiten krijgen we opnieuw zin. De hoofdingrediënten zijn prei, hazelnoten en natuurlijk eieren. Geef er lekker vers stokbrood bij. Van oorsprong is shakshuka een ontbijtgerecht, maar feitelijk kun je dit ook 's middags en 's avonds eten.

Zondag

Vandaag bakken we een amandelcake met noten en abrikozen volgens een recept van Hedwig. Deze cake is lekker winters en past zowel bij de koffie als bij het ontbijt. Oh ja, hij is ook toevallig glutenvrij. 

AmandelcakeHedwig

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama