Open menu

Pasta met groente en citroenkruim kleinBezorgde moeders vragen wel eens "je eet toch niet elke dag pasta?" Om eerlijk te zijn: deze week dus wel. Geen nood, het aanbod van pasta en pastagerechten is zo immens uitgebreid dat het zeker niet gaat vervelen en je eveneens gevarieerd eet. Want pasta komt niet alleen uit Italië. Op maandag eten we gewokte eiernoedels met gemengde groenten en op dinsdag pasta met salieboter. Op woensdag maken we een pittige éénpanspasta met kokosmelk en op donderdag spaghetti met gegrilde groenten en citroenkruim. Lasagne hoort er ook bij, dus maken we die op vrijdag met gemengde champignons. Op zaterdag serveren we pittige, zure Chinese groenten met glasnoedels. Afsluiten doen we met penne met witte asperges, doperwten en pecorino en ook Siciliaanse cannoli-koekjes.

Maandag

Vanavond eten we snelle en gemakkelijke gewokte eiernoedels met gemengde groenten. Lekker met zoetzure komkommer, cassavechips en gebakken uitjes. Pindasaus mag natuurlijk ook. Varieer met de ingrediënten.

Dinsdag

Naast aglio, olio e peperoncino is pasta burro e salvia, oftewel pasta met boter en verse salie, een klassieke eenvoudige, maar vooral ook erg smaakvolle, manier om pasta te serveren. Lekker met een fikse salade. Lekker snel klaar en altijd een succes.

tagliatelle salieboter

Woensdag

Pasta hoef je niet noodzakelijk in water te koken. Wanneer je de juiste verhouding weet, kun je hem ook laten meekoken met de groenten en de saus. Minder werk en minder afwas. En ook een goede reden om de zakjes pasta met sauspoeder in de supermarktrek te laten staan. Vandaag maken we een pittige fusionpasta met kokosmelk en groenten van het seizoen. 

Donderdag

Wie houdt er niet van pasta met gegrilde groentes? Met dit smakelijke kruim over je bordje pasta geef je het gerecht een lekker frisse twist. Deze pasta met gegrilde groente en citroenkruim van redactrice Helen leent zich uitstekend om restjes groente uit je koelkast op te maken. Varieer dus rustig met venkel, courgette, een handje bloemkoolroosjes, enzovoort.

Pasta met groente en citroenkruim

Vrijdag

Om het begin van het weekend te vieren maken we een plantaardige lasagne met gemengde paddenstoelen. Geef er een stukje stokbrood en een groene salade bij. En een glas witte wijn.

Zaterdag

Vandaag spelen we zelf voor Chinees restaurant in plaats van weer eens een maaltijd af te halen. Op die manier kan je ook variëren naar hartelust. We maken pittige, zure Chinese groenten met glasnoedels. De krokante reepjes tofu gaan perfect samen met knapperige groenten in een zurige, zoete en iets pittige chilisaus.

Pittige zure chinese groenten met glasnoedels

Zondag

Afsluiten doen we met pasta en asperges, die nu helemaal in het seizoen zijn. Intussen vijf jaar geleden schreef Annemieke dit recept voor penne met witte asperges, doperwten en pecorino. Inmiddels vinden we dit een klassieker: lekker en eenvoudig klaar te maken.

Als nagerecht of als vieruurtje gebruiken we ook de Italiaanse inspiratie van Annemieke: we bakken cannoli met amarenen en amandelen. Cannoli is een traditionele Siciliaanse zoetigheid; knapperige koekige rollen gevuld met ricotta, gedroogde vruchten en noten.

penne asperges

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama