Open menu

aardbeientaartje kleinEenvoudige gerechten hoeven helemaal niet saai te zijn. Daarom geven we in dit weekmenu gerechten die gemakkelijk te maken zijn, zonder al te veel ingrediënten. Op maandag maken we alvast broccolistamppot met cashewnoten of geitenkaas. Op dinsdag zetten we kruidige rijst met champignons op tafel, op woensdag tagliatelle in salieboter. Op donderdag is koken helemaal een makkie met gebakken paprika's met penne. Het weekend starten we met Franse tomatentaartjes op basis van bladerdeeg. Op zaterdag eten we een omelet van groene asperges. Afsluiten doen we op zondag met makkelijke aardbeientaartjes, eveneens op basis van bladerdag.

Maandag

We beginnen de week met broccolistamppot. Geen recept nodig. Zorg wel dat je ongeveer twee delen aardappels en één deel groente gebruikt. Dit is de regel voor zowat elke stamppot. Gooi de stronk zeker niet weg. Schil hem, snij in stukjes en voeg toe. Werk af het gerecht met geroosterde cashewnoten of met blokjes harde geitenkaas. 

Dinsdag

Op de website van de Belgische supermarkt Delhaize vinden we een makkelijk recept voor kruidige rijst met champignons. Dit is een risotto-achtig éénpansgerecht met basmati, champignons en aromatische specerijen. Serveer met een komkommersalade.

Woensdag

Tagliatelle in salieboter is een gerecht dat regelmatig te vinden is op de tafel van redacteur Eelco. Het is klaar in een handomdraai en je kunt het op smaak brengen zoals je zelf wil op dat moment. Serveer met een flinke salade of met gebakken witlof.

tagliatelle salieboter

Donderdag

Er ligt nog een paprika-stoplicht in de koelkast. Deze gebruiken we dankbaar voor een snel avondmaal. Maak de rode, de gele en de groene paprika schoon, snij ze in blokjes en bak ze gaar in olijfolie met een flinke ui en knoflook naar smaak. Kruid af met peper en zout. Serveer met penne en eventueel verkruimelde feta.

Vrijdag

Franse tomatentaartjes zijn een traditioneel recept dat je zelfs kant-en-klaar in Franse supermarkten vindt. Het even eenvoudig om het zelf te maken. Het is in wezen een belegde plak bladerdeeg. Normaal besmeer je het bladerdeeg met wat mosterd, maar je kunt eventueel ook rode of groene pesto gebruiken.

tomatentaartje

Zaterdag

Op de website Boodschappen.nl vonden we dit recept voor omelet met groene asperges en kaas. Lekker als lunch of zelfs als licht avondmaal met wat brood erbij. De ketchup kun je wel vervangen door reepjes tomaat zonder zaadlijsten of door reepjes zongedroogde tomaat.

Zondag

Voor bij de koffie bakken we bladerdeeg-aardbeientaartjes. De bereiding is heel simpel: bladerdeeg bakken, pudding maken en de aardbeien snijden. Het resultaat is natuurlijk erg lekker. Het is ook leuk om deze taartjes samen met de kinderen te maken.

aardbeientaartje

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama