Open menu

aardbeientaartje kleinJe wil dit jaar je moeder met Moederdag verrassen met zelfgemaakte taart, maar eigenlijk heb je helemaal geen ervaring met bakken en je wil vooral dat het niet mislukt. Geen nood! Hier bij Vegatopia geven we een makkelijk recept voor aardbeientaartjes dat altijd gaat lukken. Als basis gebruiken we diepvriesbladerdeeg en vanillepudding. Afwerken doen we met verse aardbeien uit eigen land. Een gebak of een dessert met verse aardbeien maak je sowieso best niet te complex. Anders gaat de rijke natuurlijke smaak verloren. Het recept hier is puur plantaardig, maar je maakt het klaar zoals je zelf wil.

Voor 6 taartjes

3,5 dl (ongezoete) amandelmelk
30 g puddingpoeder (kookpudding met vanillesmaak)
2 afgestreken el suiker
6 plakjes diepvriesbladerdeeg
250-300 g aardbeien
olie om in te vetten

Verder nodig: 

6 taartvormpjes van 10 cm doorsnede
keramische bakparels of gedroogde bonen

  • Haal de bladerdeegplakjes uit de diepvries en leg ze naast elkaar om te ontdooien.
  • Warm de amandelmelk op in een pannetje, maar houd 4 el apart om het puddingpoeder in op te lossen. 
  • Los het puddingpoeder op in de 4 el amandelmelk. Voeg dit al roerend met een garde aan het pannetje toe wanneer de amandelmelk heet wordt. Doe er ook de suiker bij. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten zachtjes doorkoken, ook onder regelmatig roeren. Doe de pudding in een kommetje, leg er plasticfolie bovenop om velvorming te voorkomen en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Vet de taartvormpjes lichtjes in met olie. Bekleed de vormpjes met telkens een plakje bladerdeeg, met de kant waar het plastic op zat naar beneden. Verwijder het overtollige deeg. Gooi het overtollige deeg niet weg, maar bewaar het tot ruim een dag afgedekt in de koelkast voor later gebruik. Prik een paar keer met een vork in de bodem. Vul de taartjes nu met droge bonen of bakparels om te verhinderen dat het bladerdeeg rijst tijdens het blindbakken. Bak de taartjes daarna ongeveer 15 minuten op 220 graden totdat ze goudbruin zijn.
  • Haal de taartjes uit de oven. Verwijder de bonen of bakparels, haal ze uit de vorm en laat afkoelen.
  • Roer de puddig los met een vork en vul er de bladerdeegtaartjes mee. Maak de aardbeien schoon en snij ze doormidden of in kwartjes. Leg ze netjes op de taartjes.

Eet smakelijk!

aardbeientaartje


Meer met aardbeien!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama