Open menu

pittige pepitamix thbNoten, pitten en zaden: dit zijn de hoofdingrediënten van ons weekmenu. Ze zijn lekker, voedzaam, veelzijdig en je kunt ze gemakkelijk en lang bewaren in de keukenkast. We beginnen met een pilav met prei, paddenstoelen en cashewnoten. Daarna gaan we verder met bloemkoolsoep met hazelnoot en rode peper en een budgetvriendelijke plantaardige pesto alla genovese. Op woensdag eten we een modern-Hollandse stamppot spinazie met champignons en pijnboompitten. Op donderdag bakken we een lekkere groentetaart met noten. Op vrijdag maken we onze eigen pittige pepitamix voor een gezellige tv-avond. Voor de zaterdagse lunch serveren we een Kosovaarse bietensalade met sinaasappel, feta en walnoten. Tot slot bakken we een cake met maanzaad voor bij het zondagse vieruurtje. 

Maandag

Vanavond maken we een pilav met prei, paddenstoelen en cashewnoten. Dit éénpansgerecht heeft zowel Nederlandse als Indiase trekjes. De groenten komen van bij ons, de stijl veeleer uit India. De geweekte cashewnoten geven het geheel meer bite en fungeren zowel qua voedingswaarde als qua structuur als vleesvervanger.

Energiezuinig pilav

Dinsdag

We beginnen met bloemkoolsoep met hazelnoot en rode peper, een stevige soep die met een stuk brood erbij ook nog als lunchgerecht kan dienen. Met de huidge bloemkoolprijzen kun je ook kiezen voor de goedkopere diepvriesbloemkool; het geheel wordt toch gemixt. Als hoofdgerecht houden we het makkelijk en eveneens goedkoop: we maken een plantaardige pesto alla genovese voor een prikkie met zonnebloempitten in plaats van de duurdere pijnboompitten. Serveer deze natuurlijk met pasta naar keuze en eventueel een salade.

pesto potje

Woensdag

Een heel eenvoudig recept en toch erg lekker, dat is deze stamppot spinazie met champignons en pijnboompitten. Een heerlijk verwarmend gerecht dat je zonder veel moeite kan maken na een lange werkdag. 

spinaziestamppot

Donderdag

Krijg je als vegetariër wel genoeg voedingstoffen binnen? Deze vraag is al even grijs gedraaid als de liedjes van Coldplay. Deze hartige groentetaart met noten bevat noten, kaas, ei en drie soorten groenten. Einde discussie. En ze is erg lekker!

Vrijdag

Waarom zou je zelf een notenmix maken als je die ook kant en klaar kunt kopen? Veel goedkoper is het tenslotte niet. Het antwoord is heel simpel: zelfgemaakt is veel lekkerder en je kunt het recept naar eigen hand zetten. Ook weet dan ook dat er geen rare ingrediënten in zitten. Daarom maken we een pittige pepitamix om de avond wat gezelliger te maken.

pittige pepitamix

Zaterdag

Vandaag hoeven we enkel voor een lunchgerecht te zorgen. We maken een bietensalade met sinaasappel, walnoten en feta uit het culinaire totaal onbekende Kosovo. Deze salade is relatief simpel maar daardoor extra lekker. Gebruik ingrediënten van goede kwaliteit, maar we vergeven jou wel wanneer je kiest voor voorgekookte bietjes. Geef er verder een stuk lekker brood bij.

Streeftood Kosovo bietensalade

Zondag

We eindigen dit weekmenu met maanzaad, wat bij ons niet heel erg bekend is, tenzij als afwerking bovenop de zondagse broodjes. In Oost-Europa wordt het veel vaker gebruikt en vooral dan in gebak. Daarom bakken we vandaag een maanzaadcake, met verhoudingsgewijs zelfs veel maanzaad. Serveer de cake met opgeklopte slagroom, dan wordt ie nóg lekkerder.

maanzaadcake

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama