Open menu

sinterklaasbananenbrood thbTijd voor een nieuw weekmenu, vol lekkere en verrassende gerechten van bij ons, maar ook van andere oorden. We beginnen op maandag met een snelle tagliatelle met linzen en rode-wijnsaus. Op dinsdag houden we het ook nog makkelijk met gebakken bloemkool met kikkererwten, kerstomaatjes en bulgur. Risotto met gegrilde pompoen en paddenstoelen staat de dag erna op het menu. Op donderdag eten we een spinazielasagne met vegan bechamelsaus en op vrijdag borrelen we met champignonbitterballen. Daarna koken we uitgebreider met een Palestijnse toets: een traditionele courgettedip en gevulde tomaten met maftoul. De week sluiten we af met een sinterklazig bananenbrood.

Maandag

We beginnen de week gemakkelijk en mét de overgebleven wijn van afgelopen weekend. Op de website van Proveg België, voorheen Eva vzw, vinden we een lekker vegan recept voor tagliatelle met linzen en rode wijnsaus.

Dinsdag

Ook vandaag houden we het nog simpel. Deze gebakken bloemkool met kikkererwten, kerstomaatjes en bulgur staat in 20 minuten op tafel. Een pizza bestellen en wachten op de leverancier duurt langer. Het recept vinden we op de website van het bekende rijstmerk Lassie.

Woensdag

Vanavond eten we risotto met gegrilde pompoen, schorseneren en paddenstoelen. Dit is een echte herfst- en winterrisotto met groenten uit eigen land. In het recept vind je ook de nodige instructies om schorseneren klaar te maken, mocht je hier nog geen ervaring mee hebben.

risotto met gegrilde pompoen

Donderdag

Lasagne is altijd lekker en met verse spinazie nog veel lekkerder. Vanavond zetten we daarom een spinazielasagne met vegan bechamelsaus op tafel. Te bereiden voor één persoon of voor de hele familie - op voorwaarde dat er geen spinaziehaters bij zitten.

spinazielasagne

Vrijdag

Deze vrijdag borrelen we met dé klassieke bittergarnituur, maar met een twist. Geen doodgewone bitterbal dus, maar zelfgemaakte champignonbitterballen. Gebruik voor een rijkere smaak kastanjechampignons en shiitake. 

Champignonbitterballen Marleen 4x

Zaterdag

Met alles wat in het nieuws komt, vergeten we bijna dat Palestina in eerste instantie een land is met een rijke geschiedenis en ook lekkere gerechten. Als voorgerecht maken we een frisse Palestijnse courgettedip die we opdienen met platbrood. Het hoofdgerecht wordt echter een Belgisch-Palestijnse mix: tomaat-maftoul, een recept van Oxfam Wereldwinkels België. Maftoul lijkt op couscous, maar is groter en heeft een stevigere smaak. Mocht je het niet kunnen vinden, gebruik dan bulgur of quinoa. De maaltijd sluiten we af met halva en koffie.

courgettedip

Zondag

We zijn al een eind in november, dus sinterklaasgebak mag weer. We bakken voor bij de koffie een sinterklaasbananenbrood, een bananenbrood met koekkruiden en amandelen. Een recept van Sophie.

sinterklaasbananenbrood aangesneden

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama