Open menu

pasta romige saus broccoli thbHet is eind november, het is vroeg donker en volgende week lijken de temperaturen flink te gaan zakken. We maken het daarom gezellig bij ons thuis en maken verwarmende gerechten. Op maandag wordt het alvast een makkelijke worteltortilla, op dinsdag vegan herfstrisotto met ras el hanout, paprika en rozijnen. Daarna duiken we in Vegatopia's rijke kerstarchief en koken spruitjes met amandelen en dragonpuree. Op donderdag eten we een Franse witlofsalade met blauwe kaas en croutons en op vrijdag een vegan pasta met romige saus en broccoli. Zaterdag mag iets feestelijker met een gevuld braadstuk van linzen met balsamicochampignons en als toetje tiramisu met speculaas. Zondag slot is er sinterklazige havermoutpap met mandarijn en speculaas als ontbijt.

Maandag

De klassieke Spaanse tortilla wordt gemaakt van aardappels, maar dit keer gaan we voor een worteltortilla, met wortels in plaats van aardappels dus. Klaar in een wip. Serveer met brood en eventueel een salade.

worteltortilla

Dinsdag

Op de website Vaker Vrolijk vinden we een recept voor vegan herfstrisotto met ras el hanout, paprika en rozijnen. Ideaal voor een donkere avond na een lange werkdag.

Woensdag

De feestdagen komen al iets dichterbij, in heel wat steden zie je al de kerstversiering. Zelf duiken we al in het kerstarchief van Vegatopia en uit het menu "Een beetje klassiek" uit 2015 maken we spruitjes met amandelen en dragonpuree. Helemaal niet moeilijk te maken en zeker niet tijdrovend. Geef er eventueel nog gebakken oesterzwammen bij.

Donderdag

In Frankrijk is witlofsalade met blauwe kaas een klassieker. Ze maken ze op vele manieren klaar: gaande van gewoon blaadjes witlof met een stuk kaas - ooit gekregen in een restaurant in Parijs - tot een rijke salade met onder andere een mosterdvinaigrette. Onze eigen versie van Franse witlofsalade met blauwe kaas en croutons is in elk geval erg lekker als lunchgerecht of als licht avondmaal.

Franse witlofsalade

Vrijdag

We beginnen het weekend met pasta met romige saus en broccoli, wellicht niet erg fotogeniek maar wel erg lekker. Daarnaast is het gerecht ook ideaal voor wat restverwerking. 

pasta romige saus broccoli

Zaterdag

We maken een leuke variatie op het klassieke gebraad. Voor haar kookboek Linzen schreef Joke Boon een recept voor gevuld braadstuk van linzen met balsamicochampignons. Lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade. Als toetje maken we nog tiramisu met speculaas van de website Laura's Bakery.

linzenbraadstuk

Zondag

De Sint is in het land. In de winkels en in de schoenen van brave kinderen vinden we nu volop speculaas en mandarijnen. Vandaag ontbijten we daarom met havermoutpap in sinterklaasstijl: met mandarijnpartjes en een krokante strooilaag van speculaas en noten. 

havermout

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama