Open menu

Buffalo bloemkoolwings introGeen speciaal thema deze week, wel - zoals gebruikelijk - tal van lekkere gerechten uit veel verschillende windstreken. Op maandag maken we een vullende knoflooksoep met een Zwitsers accent. Op dinsdag zetten we halloumipakketjes met Mediterraanse saus op tafel en op woensdag een kruidige tempehstoofpot met pinda-kokossaus. Op donderdag eten we een Indiase cashewcurry. Vrijdag wordt frietdag en erbij serveren we buffalo bloemkoolwings en coleslaw. Kokosrisotto met gember-prei en shiitake-paddenstoelen is dan weer ideaal voor een feestelijke zaterdag. Tot slot bakken we gevulde pannenkoekjes met fruit en yoghurt op zondag.

Maandag

We werken vandaag van thuis uit. Daarom maken we een winterse soep voor de lunch. De Zwitserse vlogger Nicolas Sandmeier maakte een romige knoflooksoep met croutons, zonder pakjes en zakjes - zelfs de groentenbouillon bereidde hij zelf. Deze moet wel een tijdje op het vuur staan, maar daar heb je verder geen omkijken naar. In onderstaande video legt hij uit hoe je deze soep precies maakt.

Dinsdag

Halloumi kun je gewoon in de pan bakken, maar je kan er ook lekkere pakketjes van filodeeg mee maken. Op de website van Hedwig vinden we een recept voor halloumipakketjes met Mediterraanse saus. Geef er eventueel nog wat spinazie bij. 

halloumipakketjes

Foto: Hedwigs Recepten

Woensdag

We hebben een blok tempeh gekocht en pindakaas hebben we eigenlijk altijd in huis. Hiermee maken we een kruidige tempehstoofpot met pinda-kokossaus. Als groente geeft het recept paprika aan, maar je kan ook andere groenten naar keuze nemen. Serveer met rijst.

tempehstoofpot

Donderdag

Vandaag gaan we ver terug in het archief van Vegatopia voor een traditioneel Indiaas gerecht dat bij ons iets minder bekend is. Maar deze caju korma, een curry van cashewnoten, is wel erg de moeite waard. Serveer met basmatirijst.

Vrijdag

Traditionele buffalo wings zijn gefrituurde stukjes kip met een pittige saus. Wij maken onze vegetarische versie met bloemkoolroosjes, buffalo bloemkoolwings, die we in de oven bakken en we vervangen de hete saus door harissa (of sambal oelek). Serveer met friet en een coleslaw of gewoon als snack.

Buffalo bloemkoolwings

Zaterdag

Vanavond eten we een feestelijk fusion gerecht: kokosrisotto met gember-prei en shiitake-paddenstoelen. Voor een puur plantaardige versie kan je edelgistvlokken gebruiken in plaats van Parmezaanse kaas.

kokosrisotto

Zondag

Je ontbijt hoeft niet saai te zijn en zeker niet op een zondag. Deze puur plantaardige gevulde pannenkoekjes met fruit en yoghurt van Jessi zijn lekker en toch heel gemakkelijk te maken. Gebruik gezien het seizoen diepvriesfruit.

pannenkoeken ontbijt

Foto: Jessi

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama