Open menu

Buffalo bloemkoolwings introHet boek Boordevol groenten van de familie Pollan kreeg vier sterren van Hedwig. Ondanks dat het niet supervernieuwend is, is het een leuk boek vol inspiratie voor mensen met weinig kookervaring. Vandaag delen we het recept dat ze uitgeprobeerd heeft, de "Buffalo bloemkoolwings".  Eenvoudig, maar lekker.

Traditionele buffalo wings zijn gefrituurde stukjes kip met een pittige saus die rijk is aan natrium. Wij maken onze vegetarische versie met bloemkoolroosjes die we in de oven bakken en vervangen de hete saus door harissa, die niet alleen interessanter is maar ook veel minder zout bevat. Deze verrukkelijke hapjes zijn perfect als amuse of als bijgerecht.

4 personen – 35 minuten

90 g bloem
1 tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder
grof zout
versgemalen zwarte peper
120 ml karnemelk
1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
2 el boter
4 el harissa (mild of pittig)
je favoriete dip, zoals yoghurtdressing, voor erbij

  • Verwarm de oven voor tot 230 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een middelgrote kom de bloem met het knoflookpoeder, het paprikapoeder, ½ theelepel zout en een snuf peper. Voeg de karnemelk en 80 ml water toe en klop tot een glad beslag. Schep de bloemkool erdoor. Schud het overtollige beslag van elk bloemkoolroosje en verdeel over de bakplaat. Laat daarbij voldoende ruimte tussen de roosjes (circa 1 cm) zodat de bloemkool niet zompig wordt.
  • Bak 6 tot 8 minuten in de oven, totdat de bloemkool krokant is. Keer de roosjes om en bak nog 6 tot 8 minuten, totdat ze ook aan de andere kant goudbruin zijn. Haal uit de oven en zet apart.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 175 °C.
  • Smelt intussen de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Haal van het vuur, schenk in een middelgrote kom en roer de harissa erdoor. Schep de geroosterde bloemkool erdoor, totdat hij goed is bedekt. Verwijder het bakpapier van de bakplaat en leg er een nieuw vel bakpapier op. Leg de bloemkool terug op de bakplaat en bak nog 10 tot 15 minuten, totdat de roosjes goudbruin en krokant zijn. Schep halverwege om. Serveer heet met een dip naar keuze.

Veganistisch/zuivelvrij: gebruik ongezoete amandelmelk en veganistische boter in plaats van karnemelk en boter.

Buffalo bloemkoolwings


 Meer bloemkool!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama