Open menu

tempehstoofpotkleinIn de Aziatische supermarkt kocht ik een flinke blok tempeh voor weinig geld. Ik zocht naar verschillende recepten om hem klaar te maken. Maar toen bedacht ik dat ik vooral zin had in een curry met pinda en kokosmelk. Dit is eigenlijk iets dat vrij vaak bij mij op tafel komt, maar ik heb dit recept om één of andere reden nog niet met Vegatopia gedeeld. Vandaar dat ik het vandaag dus wel doe. De gebruikte kruiden zijn gewoon degene die ik in de kast vond. Je bent zelf vrij om te variëren. Dat doe ik zelf ook.

Voor 2-3 personen als hoofdgerecht.

1 ui
olie om te bakken
350 g tempeh
1 groene paprika
1 rode paprika
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kardemom
1 tl citroengraspoeder
1 tl cayennepeper
1/2 tl gemberpoeder
2 tl sambal badjak
4 dl kokosmelk
2 volle el pindakaas
2 el sojasaus
1 tl suiker
zout naar smaak
2 el fijngehakt korianderblad

  • Hak de ui fijn en stoof ze glazig in wat olie. Snij de tempeh in niet al te grote blokjes, voeg hem toe en bak hem in een al roerend paar minuten bruin. Maak de paprika's schoon, snij ze in blokjes en voeg ze toe samen met de fijngehakte knoflookteentjes. Laat een minuut of twee stoven en voeg daarna de kruiden toe. Roer alles goed door zodat de kruiden worden opgenomen en giet er vervolgens de kokosmelk bij. Wanneer het geheel goed warm wordt, roer je er de pindakaas, de sojasaus en de suiker door.
  • Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Roer regelmatig en voeg eventueel wat water toe wanneer de saus te dik wordt. 
  • Kruid af met zout indien nodig. Proef eerst! Werk af met fijngehakt korianderblad. Serveer met basmatirijst.

tempehstoofpot


Meer kruidige stoofpotjes!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama