Open menu

pompoenpasta kleinDeze week koken we vrij stevige kost met verschillende groenten, maar voor een keer wel zonder de typische stamppot. Op maandag beginnen we met Oosterse bruinebonensoep en op dinsdag eten we een vullende salade van wortel, bleekselderij en kokos. Daarna maken we een pasta met pompoen, walnoten en feta, gevolgd door bleekselderij met vegan spekjes en champignons. Het weekend zetten we in met een gepofte aardappel met prei en brie. Op zaterdag eten we  noedels met pinda-sesamcurry en spitskoolbonbons van BinnensteBuiten. Tot slot bakken we op een frambozencake met chocoladeroom.

Maandag

Bonensoep is een traditioneel Nederlands recept waar je makkelijk mee kan variëren. Vandaag maken we een Oosters gekruide bruinebonensoep. Serveer deze maaltijdsoep met een stuk brood.

Oosterse bonensoep

Dinsdag

Een fris-zoete salade voor de lunch, die niet alleen lekker en gezond is, maar ook goed vult voor de rest van de dag. Deze goed gevulde salade van wortel, bleekselderij en kokos, met ook nog rozijnen en walnoten, wordt nog lekkerder als je hem een nachtje in de koelkast laat staan, waardoor hij ideaal is om als lunch mee te nemen naar het werk.

SaladeWortelKokosMeta

Woensdag

De kleur en smaak van de hokkaido-pompoen brengen zon en warmte in de keuken. Dit keer maken we er een pasta met pompoen, walnoten en feta mee, die samen met een simpele salade een volwaardige maaltijd vormt. De pasta is lekker snel klaar: de pompoen kan met schil gebruikt worden en alle ingrediënten worden grof gesneden.

pompoenpasta groot

Donderdag

We hebben nog een hele bleekselderij min één stengel in de groentela liggen. Op de website Slow Foodies vinden we een recept voor bleekselderij met vega(n) spekjes en champignons. Volgens de lezerscommentaren op de pagina is dit zowel lekker met aardappels als met pasta. En volgens ons ook zelfs met friet. Jij beslist.

Vrijdag

Op de website van Aldi vonden we weinig inspiratie voor het plantaardige weekmenu van vorige week. Daarentegen stootten we wel op een leuk recept voor gepofte aardappel met prei en brie. Voor een plantaardige versie kan je het vegan alternatief voor camembert van Nurishh gebruiken of gewoon geraspte vegan kaas.

Zaterdag

Speciaal voor de week zonder vlees en zuivel maakte het tv-programma BinnensteBuiten een recept voor noedels met pinda-sesamcurry en spitskoolbonbons. Het is een beetje werk, maar niet moeilijk en in ruil krijg je een originele en feestelijke maaltijd. Via de video in de link krijg je alle uitleg.

Zondag

De chocolade paaseitjes vliegen je tegenwoordig bijna om de oren. Waarom gebruiken we ze dan niet om onze taart te versieren? We bakken een frambozencake met chocoladeroom voor bij de koffie en de eitjes maken het geheel echt af.

paascake stukkie

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama