Open menu

makkelijke noedelsoep kleinWe koken deze week gerechten die je meestal in snelrestaurants of snackbars koopt: minstens even lekker, vaak een stuk gezonder en leuk om thuis te bereiden. We beginnen met krokante geroosterde aardappels. Op dinsdag maken we een makkelijke noedelsoep en op woensdag zetten we een zelfgemaakte zonnige lasagne op tafel. Op donderdag gaan we verder met kleurrijke sushi met zoete aardappels. Het weekend zetten we in met pita's met een salade van tomaat, komkommer en feta. Zelfgebakken pizza mag deze week zeker niet ontbreken en zaterdag is hiervoor de ideale dag. Op zondag maken we tot slot hazelnoottaartjes met kokos-chocovulling en rode vruchten.

Maandag

Tussen droge gekookte aardappels en vette friet zit nog iets anders: geroosterde aardappels uit de oven. Makkelijk, extra lekker door het krokante laagje en te maken in veel variaties. Serveer met bijvoorbeeld bloemkool en vegaballetjes.

geroosterde aardappels

Dinsdag

Noedelsoep is één van die gerechten om op terug te vallen wanneer je geen zin of tijd hebt om uitgebreid te koken, maar wel goed wil eten. Het is een prima manier om restjes te verwerken en ook nog eens lekker veel groenten binnen te krijgen.

makkelijke noedelsoep groot

Woensdag

De situatie is door de jaren heen al verbeterd, maar in heel wat ouderwetse restaurants blijft lasagne toch wel het saaie excuusgerecht om toch maar iets vegetarisch op de menukaart te hebben. Het is daarom leuker én beter om lasagne thuis zelf te maken - en de restaurants die enkel dat aanbieden indien mogelijk over te slaan. Vanavond gaan we voor een zonnige lasagne met prei, paprika en maïs.

zonnige lasagne bord

Donderdag

Met alle sushi-pokébowls die je tegenwoordig om de oren vliegen, zou je bijna vergeten dat je ook nog gewone sushi hebt. Lichtjes kleverige rijst met allerlei lekkere vullingen, ingepakt in nori zeewier, oftewel maki sushi. Een belangrijk onderdeel van Japans eten is presentatie en deze kleurige sushi met zoete aardappel valt zeker voldoende op.

Kleurige sushi met zoete aardappel

Vrijdag

We eten pita's vanavond en dat hoeft niet ingewikkeld te zijn: we maken salade van komkommer in blokjes, ontpitte tomaat in blokjes, een fijngehakt uitje, fetakaas, olijfolie, balsamico-azijn en eventueel nog een paar olijven. Serveer in warm pitabrood - de broodjes kun je in een droog pannetje of in de oven lichtbruin bakken, maar simpelweg in het broodrooster werkt ook prima.

pitabroodjes met salade

Zaterdag

Een zelfgemaakte pizza is niet hetzelfde als een pizza uit een houtoven, maar met wat oefenen kom je toch al een heel eind. En tevens een goed excuus om eens vaker pizza te bakken. Beleg naar eigen smaak, bijvoorbeeld met artisjok, wilde spinazie, bosui, knoflook en pepertjes. Voor de liefhebbers kan het ook met paprika en ananas.

pizza zelfgemaakt

Zondag

Om af te sluiten bakken we hazelnoottaartjes met kokos-chocovulling en rode vruchten: mooi, lekker en toch vrij gemakkelijk te maken. De taartjes zijn trouwens puur plantaardig!

Hazelnoottaartjes 2  jessi 350x600

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama