Open menu

makkelijke noedelsoep kleinNoedelsoep is voor mij één van die gerechten om op terug te vallen als ik geen zin of tijd heb om uitgebreid te koken, maar wel goed wil eten. Het is een prima manier om restjes te verwerken en ook nog eens lekker veel groenten binnen te krijgen. Speciaal voor noedelsoep heb ik eigenlijk altijd wel een paar pakjes udonnoedels in huis, maar ik gebruik ook wel glasnoedels of dunne bami als dat zo uitkomt.

In dit recept gebruik ik tempeh als eiwitcomponent, maar dat was omdat het in de koelkast lag: gebakken tofu, seitan of een gekookt ei kan ook. Het is een maaltijdsoep die niet dik is maar wel veel vulling bevat. De hoeveelheden in dit recept zijn richtlijnen, ik gebruikte wat er was, het hadden ook 2 bosuien kunnen zijn of 150 gram champignons. Ik kookte eigenlijk voor 2 personen maar omdat er veel groenten op moesten werden het 3 porties. Geen probleem, ik werk nog steeds veel thuis en lunch regelmatig met restjes van de vorige dag.

Maaltijdsoep voor 3 personen

500 g pastinaak
450 g wortel
175 g champignons
1 middelgrote ui
1 bosui
180 gr tempeh
110 g udonnoedels
20 g groene kruiden (peterselie, selderij, koriander, wat munt, een paar sprietjes bieslook)
1/2 el sojasaus
1 el arachideolie
sriracha naar smaak

  • Maak de pastinaken en wortels schoon, snijd ze in grove stukken en kook ze in 3,5 dl water tot nog niet helemaal gaar.
  • Maak de ui en de champignons schoon, snijd de ui in kwart ringen en de champignons in plakken. Snijd de tempeh in blokjes van 2 x 2 centimeter en bak alles in de olie tot de ui bruin begint te kleuren.
  • Snijd de bosui in ringetjes, houd het groen apart en voeg het witte deel toe aan het ui/champignons/tempeh mengsel, voeg de sojasaus toe.
  • Schep pastinaken en wortels uit het kookvocht en voeg ook die aan het ui/champignons/tempeh mengsel toe, gebruik het kookvocht om de noedels volgens verpakking gaar te koken.
  • Hak de groene kruiden fijn.
  • Voeg het kookvocht aan het ui/champignons/tempeh mengsel toe en strooi de helft van de groene kruiden erin, roer alles voorzichtig door en laat nog even koken zodat de groenten helemaal gaar worden en de smaken zich mengen. Houd de noedels warm.
  • Schep de soep in ruime soepkommen, leg de noedels er op, garneer naar wens met de rest van de groene kruiden en het groen van de bosui, voeg sriracha naar smaak toe.

makkelijke noedelsoep groot


Meer noedels!

Jolanda (Jol), site-administrator, leest net zo graag een goede roman als een goed kookboek.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama