Open menu

noedelsJe kent die dagen vast wel. Alles loopt uit op je werk, je vertrekt later dan gepland, file, vertraging, enzovoort. Eenmaal thuis ben je hongerig en moe. Van die dagen dat je dus even snel iets lekkers op tafel wilt zetten. Dan maak je dit recept.

Voor dit gerecht kun je de soort noedels gebruiken die jij zelf het lekkerste vindt. Wij gebruikten Chinese eiernoedels, die zijn lekker snel gaar en gemakkelijk verkrijgbaar.

Hoofdgerecht voor 2 personen

150 g noedels
1 el zonnebloemolie
100 g champignons
150 g prei
75 g taugé
1 teen knoflook
1 el sojasaus
1 el zoete chilisaus
1/2 limoen
1 tl sambal
1 el sesamolie
30 g pinda's
30 g koriander

  • Doe de noedels in een kom en overgiet ze met kokend water tot ze onder staan. Laat 5 minuten staan en giet dan af. Spoel de noedels even met koud water zodat ze niet verder garen. Zet apart.
  • Verhit de olie in een wok. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de prei in halve ringen.
  • Roerbak eerst de champignons een minuutje. Voeg dan de prei toe, en twee minuten later de taugé. Pers er de knoflook boven uit en wok dit ongeveer drie minuten.
  • Maak ondertussen een sausje van de sojasaus, zoete chilisaus, het sap van de halve limoen en de sambal. Giet de saus bij de groenten in de wok doe ook de noedels erbij. Schep het even goed om en zet het vuur uit.
  • Druppel er de sesamolie over, doe de pinda's en fijngesneden koriander erbij en serveer.

Lekker met zoetzure komkommer, cassave chips en gebakken uitjes. Varieer met de ingrediënten. Dit gerecht is ook erg lekker met bijvoorbeeld paprika, bladspinazie en tempeh of tofu.


altMeer met noedels!

 

 

 

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama