Open menu

oranje plaattaart thbVandaag is het Koningsdag! Gelukkige verjaardag, Willem-Alexander! Dit vieren we met een weekmenu in Nederlandse stijl, zowel klassieke als moderne gerechten zullen de revue passeren. We beginnen met een lekker vullende maaltijdsalade met asperges. Daarna gaan we verder met kampersteur met preistamppot. Op woensdag bakken we vegan poffertjes en op donderdag zetten we een knaloranje plaattaart op tafel. Champignonbitterballen stelen de show op vrijdag en op zaterdag bakken we een hartige radijstaart. Bij het vieruurtje op zondag serveren we worteltjestaart met dulce de leche.

Maandag

De tijd dat verse, witte asperges weer volop verkrijgbaar zijn is aangebroken en dat betekent dat het weer tijd is voor een lekker asperge-recept! En wel een romige en machtige maaltijdsalade van asperges, gebakken krieltjes, gekookte eieren en pittige kaas.

Dinsdag

Kampersteur is een bekend Nederlands gerecht met een leuke geschiedenis. Daarom mag kampersteur met al even Nederlandse preistamppot niet in het weekmenu ontbreken.

PreistampKampersteurHedwig

Woensdag

Vandaag mogen de kinderen kiezen wat ze vanmiddag te eten krijgen. En dit worden natuurlijk puur plantaardige poffertjes. In het artikel van Wat Eet Je Dan Wel vind je drie manieren om poffertjes te bereiden: klassiek, met matcha en met cacao.

Donderdag

Niet typisch Nederlands, maar wel knaloranje en daarom past het ook bij ons weekmenu: vanavond bakken we een oranje plaattaart met wortel en paprika. Er ligt al heel wat groente op de taart, maar desnoods kan er nog een groene salade met rucola bij.

oranje plaattaart

Vrijdag

Wat is er Nederlandser dan een bitterbal? Tegenwoordig vind je vrij gemakkelijk vleesloze bitterballen in de supermarkt, maar toch blijft het leuk om ze zelf te bereiden. Daarom gaan we vandaag voor champignonbitterballen. Serveer bij de borrel of als bijgerecht bij de maaltijd.

Champignonbitterballen Marleen 4x

Zaterdag

We gaan verder met de moderne Nederlandse keuken gebaseerd op lokale ingrediënten. Uit het kookboek Lekker Lokaal van Laura De Grave maken we een hartige radijstaart. Lekker als hapje of als als hoofdgerecht met een salade erbij.

hartige radijsjestaart

Zondag

De week sluiten we af in koninklijke zoetheid. We bakken een worteltjescake met dulce de leche. Door de wortels wordt de cake mooi oranje en de dulce de leche is een lekkere hommage aan Argentinië, het geboorteland van koningin Máxima.

Worteltjescake Machteld

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama