Open menu

fakingeend thbDeze week eten we in Aziatische stijl. Aangezien Azië meer dan 60% van de totale wereldbevolking huisvest, is dit eigenlijk nog steeds een heel erg breed begrip. We maken uiteindelijk gewoon lekkere gerechten uit verschillende regio's. We beginnen met een Thaise maaltijdsoep met kokos en gaan verder met gestoomde Aziatische aubergine. Op woensdag bakken we Koreaanse groentepannekoeken en op donderdag wordt het tempeh op Creoolse wijze. Daarna laten we ons met een curry van zoete aardappel en kikkererwten onderdompelen in een Indiase sfeer. Op zaterdag lunchen we met een Vietnamees broodje en op zondag met de beroemde faking eend van Karin Luiten.

Maandag

We houden het eenvoudig en gaan voor een snelle Thaise maaltijdsoep met kokos. Rijst dopen in de soep is niet zo bekend bij ons, maar wel erg lekker. Geef er eventueel nog tofukoekjes of pakora's bij indien je wat meer tijd en energie hebt.

thaise kokossoep

Dinsdag

We horen vaak dat aubergine een probleemgroente is. Daar vinden wij niks van waar, wij zijn dol op aubergine en geven graag originele recepten. Zoals deze  gestoomde Aziatische aubergine. Kan met rijst en aubergine, maar ook gemengd onder brede rijstnoedels.

gestoomde aubergine

Woensdag

Pannenkoeken vind je overal ter wereld, maar overal zijn ze anders. Deze krokante vegan Koreaanse pannenkoek met bieslook en oesterzwam is ontzettend lekker als bijgerecht of snack. Maar verdubbel het recept en je hebt een heerlijk avondmaal!

Donderdag

Ons hoofdgerecht voor vanavond, tempeh op Creoolse wijze, is afkomstig van het eiland Réunion. Dit behoort tot het Afrikaanse continent, maar wel al een heel eind in de Indische Oceaan, waardoor er flink wat Indiase invloeden zijn. Dien op met rijst.

creoolse tempeh

Vrijdag

Deze lekkere zoete aardappelcurry met kikkererwten van Leukegeit maak je in een handomdraai. Dit recept voor een curry vol met blokjes zoete aardappel en kikkererwten is heerlijk romig en staat snel op tafel. We hadden al een paar keer rijst deze week, daarom eten we er nu quinoa bij.

Zaterdag

Bánh mì is een type brood uit de Vietnamese keuken, gebaseerd op het Franse stokbrood maar met een aangepast recept. De Vietnamese variant van de baguette is over het algemeen luchtiger en heeft een dunnere korst dan zijn Franse tegenhanger. Om praktische redenen gebruiken we voor onze vegetarische banh mi met tofu en zelfgemaakte pickles gewoon Westers stokbrood. Lekker voor de lunch of als ontspannen avondmaal.

bahnmi

Zondag

Echte Peking eend bereiden is naar het schijnt nogal een onderneming. Maar Karin Luitens freestyle diervriendelijke versie bleek juist heel erg lekker én zo gepiept. De kenmerkende smaak komt namelijk niet van de eend, maar van de hoisinsaus. Pekingpaddo’s, oftewel: faking eend. Het is leuk om alles op tafel te zetten en iedereen zelf de pannenkoekjes te laten vullen.

fakingeend

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama