Open menu

aspergerisotto thbWe hebben weer een nieuw weekmenu voor jullie klaarstaan, vol met lekkere gerechten uit uiteenlopende regio's. We bijten de spits af met zoete-aardappelburgers met harissa en tahinsaus. Daarna maken we majadara, pittige rijst met linzen uit de Levant. Op woensdag eten we een kruidige mungbonencurry en op donderdag sperziebonen op Mediterrane wijze. Op vrijdag bakken we mini-focaccia's voor bij de borrel of bij een salade. Op zaterdag serveren we groene asperges met risotto met lekker veel look. Ons laatste gerecht van de week wordt dan weer Spaans geïnspireerde aubergines op brood.

Maandag

Vegetarische burgers vind je al ruim vijfentwintig jaar lang in de supermarkt. Het aanbod is sindsdien verbeterd en uitgebreid, maar toch blijft het leuk om zelf een burger te knustelen. Vanavond maken we zoete-aardappelburgers met harissa en tahinsaus. Lekker tussen een broodje of als bijgerecht.

Dinsdag

Majadara, pittige rijst met linzen en ui, is soul food uit de Levant van de bovenste plank. Serveer met een Griekse salade en eventueel wat Libanees platbrood voor een volledige maaltijd.

majadaraAntoinette

Woensdag

Vaak denken mensen dat taugé de kiemen zijn van sojabonen - in Vlaanderen noemen ze ze zelfs sojascheuten -  maar eigenlijk zijn het mungbonen en die mungbonen kan je vinden in een toko of een andere winkel met Indiaas aanbod. Op de website van de Megatariër vind je een recept voor mungbonencurry met volkoren pandanrijst. De website is specifiek voor sportieve vegetariërs met hoog metabolisme - en dus flinke trek - maar daarnaast staan er ook de gewone hoeveelheden aangeduid. 

 Megatarier Mungbonencurry

Foto: De Megatariër

Donderdag

Sperziebonen met ui en tomaat zijn een klassieker, maar voor wie het iets uitgebreider wil, zijn er onze sperziebonen op Mediterrane wijze. Serveer met gnocchi, gebakken aardappels of zelfs friet.

sperziebonen

Vrijdag

De recepten van Eatertainment, die je onder meer op de website van het Algemeen Dagblad vindt, zijn vaak een beetje flauwtjes. Het basisidee is goed, maar ik zou er persoonlijk toch wat meer mee doen. Toch gaan we het kind niet met het badwater weggooien. Bepaalde recepten, zoals hun recept voor mini-focaccia in muffinvorm, zijn wel erg leuk. Serveer als hapje of bij een salade.

Zaterdag

De aspergetijd is nog niet voorbij. De witte asperges zijn veruit het populairst maar redacteur Eelco vindt de groene asperges veel lekkerder. Ook groene asperges hebben een subtiele smaak, dus daar wil je geen smaakexplosie tegenover stellen. Daarom bedacht hij dat je van de afgesneden aspergekontjes een bouillon kunt trekken en die gebruiken voor een groene asperges met risotto met lekker veel look

aspergerisotto

Zondag

Groenten bij de lunch of brunch zijn een goede manier om genoeg vitamines binnen te krijgen en daarnaast ook gewoon lekker. Jolanda liet zich inspireren door de Spaanse keuken een maakte deze aubergines op brood

aubergines op brood groot

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama