Open menu

snertburgerthumbKan je op een koude winteravond niet kiezen tussen een bord stevige erwtensoep of een vegetarische hamburger? Dan maken we jou het leven een stuk gemakkelijker, want kiezen hoeft niet meer! Met dit recept transformeren we de traditionele snert in een hamburger voor de stevige trek.

Voor 6 hamburgers

200 g spliterwten
100 g wortel
100 g knolraap
100 g aardappel
1 stengel selder
1 ui
1 laurierblad
8 dl water
1 ei
100 gr broodkruim of paneermeel
enkele plakjes gekookte rode biet
6 hamburgerbroodjes
granenmosterd of zachte mosterdsaus
peper en zout
olie om te bakken

  • Schil de wortel, de knolraap en de aardappel en snij ze in kleine blokjes. Hak de ui fijn. Maak de selderstengel schoon en snij hem fijn. Doe alle groenten in een ruime kookpot met de spliterwten, het water en het laurierblad. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende een uur tot anderhalf uur zachtjes doorkoken totdat het water volledig verdampt is en de erwten zacht zijn. Voeg desnoods nog wat extra water toe. Verwijder het laurierblad. Pureer het geheel met de staafmixer, breng het op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
  • Voeg eerst het broodkruim bij de erwtenpuree en daarna het ei. Vorm zes burgers van het deeg en bak ze met een beetje olie in de pan.
  • Serveer de snertburgers tussen een hamburgerbroodje samen enkele plakjes gekookte rode biet en wat granenmosterd of zachte mosterdsaus.

Tips:

  • Wil je het Hollandse gevoel helemaal compleet maken? Vervang de rode biet dan door plakjes vegetarische rookworst.
  • Vegan? Laat het ei dan weg uit de bereiding. De burgers worden dan wel iets minder stevig.

snertburger1

snertburger2


Meer vegetarische burgers!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama