Open menu

eieren thbHeb je ook weleens aan het einde van je geld nog een stukje maand over? Gelukkig komt het vakantiegeld er voor de meeste mensen weer aan binnenkort. Toch is het handig om een paar voordelige recepten achter de hand te hebben voor krappe tijden. Dit recept voor shakshuka is niet alleen gemaakt van goedkope ingrediënten, het is ook gewoon heel lekker. De ingrediënten zijn allemaal voor weinig geld verkrijgbaar bij een Turkse of Marokkaanse supermarkt.

Hoofdgerecht voor 2 personen
2 el olijfolie
1 grote teen knoflook
1 ui
1 paprika
1 tl komijnpoeder
1 tl chilipoeder
1 blik tomatenblokjes
4 eieren
peper en zout
1 bosje platte peterselie

  • Verhit een koekenpan waar je een passend deksel bij hebt. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze een paar minuten aan in de olijfolie.
  • Voeg de in blokjes gesneden paprika en de komijn en chilipoeder toe. Bak deze even mee tot de paprika iets zachter wordt en doe dan de tomaten erbij. Roer alles goed door elkaar en laat een minuutje pruttelen.
  • Maak nu met de bolle kant van een opscheplepen vier kuiltjes in het mengsel in de pan. Breek de eieren in de kuiltjes, probeer hierbij de dooiers heel te houden. Doe nu het deksel op de pan en zet het vuur laag.
  • Zodra het eiwit gestold is, is je gerecht klaar. Breng op smaak met zout, peper en de fijngesneden platte peterselie.

Lekker met vers zuurdesembrood, maar ook met rijst of pasta.

 


alt Meer budgetkoken!

 

 

 

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama