Open menu

BoerenkoolquichethbStel, je hebt een abonnement op een wekelijkse groentetas. En stel, je bent niet dol op stamppot. Wat doe je dan in de winter met al die kolen, knollen en wortels? Iets heel anders dus, bijvoorbeeld boerenkool in een quiche.

Voor dit recept heb ik een kleine springvorm gebruikt van twaalf centimeter doorsnee, echt een eenpersoons formaat dus. En ik gebruikte voorgesneden boerenkool, omdat dat nou eenmaal in die groentetas zat. Oh ja, de cheddar kun je natuurlijk vervangen door een andere kaas, maar gebruik wel een pittige soort die goed smelt.

Hoofdgerecht voor één persoon

1 el olijfolie
100 g boerenkool
2 plakjes bladerdeeg
1 ei
100 ml room
1 tl scherpe mosterd
1 teen knoflook
3 el geraspte oude cheddar
peper en zout
30 g cashewnoten

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de boerenkool een paar minuten, tot die slinkt. Zet opzij om wat af te koelen.
  • Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Snijd hiervoor één plak op maat voor de bodem, en snijd de andere plak in drie repen om de zijkant te bekleden.
  • Roer in een kom het ei, de room en de mosterd door elkaar.  Pers de teen knoflook er boven uit en voeg twee eetlepels van de geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de boerenkool in de springvorm en verdeel er de cashewnoten over. Giet het eimengsel erbij en strooi de rest van de kaas er bovenop.
  • Bak de quiche 30 minuten en laat hem daarna nog een paar minuten staan voor je hem gaat opeten. Op die manier wordt de binnenkant wat steviger.

Lekker met een frisse salade. En mocht je nog een stukje overhouden, dan is dat de volgende dag ook koud erg lekker als lunch.

Boerenkoolquiche2

 


  Meer met boerenkool!

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama