Open menu

zomerseovenschotelthbKen je dat? Allerlei restjes in je koelkast en voorraadkast die op moeten, en wel nu. Deze ovenschotel met aardappel en aubergine is het resultaat van zo'n moment. Het is geen moussaka, geen melanzane parmiggiano, maar iets daar tussenin.

Varieer gerust met de ingrediënten! In plaats van aubergine kan courgette natuurlijk ook, gebruik eens zoete aardappel als je geen gewone in huis hebt of gooi er een hand bladspinazie door.

Voor 2 personen

150 g vastkokende aardappel
1/2 aubergine
1 el olijfolie
1 blik gepelde tomaten
1 teen knoflook
1/2 supermarktbakje verse basilicum
1 el balsamico
125 g mozzarella
20 g parmezaanse kaas
peper en zout

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en kook ze in 15 minuten bijna gaar. Laat uitlekken en snijd ze daarna in plakken van een halve centimeter dik.
  • Snijd de aubergine ook in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Verdeel er de olijfolie over en grill ze aan beide kanten in een grillpan tot ze bruine streepjes hebben. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
  • Doe de inhoud van het blik gepelde tomaten in een steelpan, en maak de tomaten een beetje stuk. Pers er de knoflook boven uit en roer ook de basilicumblaadjes en de balsamico erdoor.
  • Laat de tomatensaus ongeveer 10 minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de mozarella in plakken.
  • Pak een niet al te grote ovenschaal en doe hier eerst een bodempje saus in. Daarna een laagje aubergineplakken, een laagje aardappel en rasp er wat van de parmezaanse kaas over. Begin dan weer met een laagje saus en herhaal dit tot alles op is. Eindig met een laag saus.
  • Verdeel de plakken mozzarella over de ovenschotel en bak 25 minuten in de oven.

Lekker met een groene salade en een stuk brood om de saus op te deppen.

zomerseovenschotel

 


Meer zomerse gerechten!

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama