Open menu

bowie160David Bowie is niet meer. Op 10 januari van dit jaar is hij overleden. Bij Vegatopia eren we hem op onze manier met één van zijn favoriete gerechten: shepherd's pie. Deze ovenschotel stond ook op het menu van een door hemzelf geopend David Bowie Café in Tokio, dat door zijn Japanse platenlabel was opgezet ter gelegenheid van de lancering van het album The Next Day. Net zoals de versie van Bowie bevat de onze kidneybonen en veel kaas. Natuurlijk geven we er zelf ook nog een creatieve draai aan.

Voor 2 à 3 personen

250 g kastanjechampignons
150 g wortel
240 g kidneybonen (1 blik)
1 ui
1 volle el bloem
2 dl water
0,5 dl rode wijn
1/2 groentebouillonblokje
1 kruidnagel
1 laurierblad
25 g boter

500 g aardappels
150 g knolselderij
100 g geraspte kaas
0,5 dl melk
30 g boter + extra om in te vetten
zout en peper

  • Schil de aardappels en de knolselderij. Snij in blokjes in kook deze samen gaar in ongeveer vijftien minuten of totdat ze zacht zijn. 
  • Giet de aardappels en de knolselderij af en pureer ze. Meng er eerst de boter onder, daarna de kaas en tot slot de melk. Werk af met peper en zout.
  • Hak de ui fijn en bak deze glazig in de boter. Schil de wortel, snij in kleine blokjes, voeg deze toe en laat ze even stoven met het deksel op de pan. 
  • Snij de kastanjechampignons in tweeën en daarna in fijne plakjes. Voeg ze bij de wortel. Laat het geheel even stoven en doe er daarna het uitgelekte blik bonen, de kruidnagel en het laurierblad bij. 
  • Roer een volle eetlepel bloem onder de groenten en laat het geheel nog twee minuten al roerend stoven.
  • Doe het water, de rode wijn en het halve groentebouillonblokje bij de groenten. Breng het geheel al roerend aan de kook, zonder deksel. 
  • Laat daarna alles vijf tot tien minuten inkoken - of totdat de saus erg dik wordt. Verwijder het larierblad en ook de kruidnagel (als je hem kan vinden).
  • Vet een ovenschaal in met wat boter. Doe hierin de groenten en dek het geheel af met de puree. Om overkoken tegen te gaan, kun je het beste een schaal nemen die iets hoger is dan de shepherd's pie zelf. Bak het geheel ongeveer twintig minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven.
  • Serveer met een salade of met gestoomde broccoli.  

 

bowie


Meer eten van beroemdheden!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama