Open menu

pennespinaziebriekleinPasta, spinazie en brie worden wel vaker verwerkt tot één gerecht. Meestal associëren we dit dan met de typische studentenkeuken: snel, goedkoop, met weinig inspanning maar ook niet echt culinair hoogstaand. Toch kun je hiervan met een klein beetje meer moeite een mooi hoofdgerecht maken dat zelfs op tafel mag wanneer er bezoek komt. Het kost je hooguit 20 minuten om het klaar te maken.

Voor 2 personen

2 el pijnboompitten
250 g (volkoren) penne
200 g brie
1 dl room
2 teentjes knoflook
200 g verse spinazie (of meer naar smaak)
peper en zout

  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge pan met anti-aanbaklaag.
  • Kook de penne gaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwijder de witte korst van de brie en snij hem in blokjes. Er is niets mis met deze witte korst. We verwijderen hem hier nu enkel omdat de korst niet goed smelt en we een gladde saus willen. Doe de brie samen met de room in een pannetje en breng het geheel op een zacht vuurtje roerend aan de kook. Laat de saus daarna nog een minuut inkoken. Werk af met peper. Zout is niet nodig want dat zit al genoeg in de kaas op zich.
  • Pers de knoflookteentjes uit (of hak ze fijn) en fruit ze in wat olijfolie in een ruime pan. Voeg hier de spinazie bij en laat deze al roerend meestoven totdat hij geslonken is. Laat hem zeker niet platkoken. Voeg nu de pasta bij de spinazie en laat alles goed doorwarmen.
  • Meng de briesaus onder de pasta en serveer hem op de borden. Werk af met de pijnboompitten. Serveer meteen.

pennespinaziebrie


Meer met brie!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama