Open menu

saladewraps thbNatuurlijk genieten we met volle teugen van de herst. Maar zo nu en dan, als de zon schijnt en het in huis lekker warm is, mijmeren we nog even over de zomer en maken we een lekker frisse saladewrap.

Mocht je geen ijsbergsla meer kunnen krijgen, dan kun je ook komkommer nemen. Rode paprika kan ook vervangen worden door geroosterde paprika's uit pot.

Saladewrap met quorn, rauwkost en kerrie-yoghurtdressing

Hoofdgerecht voor 2 personen
2 grote bloemtortilla's (wraps)
1 pakje quornstukjes naturel (200 g)
100g ijsbergsla
1 rode paprika
1 rijpe avocado
1 klein blikje maïskorrels
2 el halfvolle yoghurt
1 tl kerriepoeder
1 el zonnebloemolie

saladewraps quorn

  • Rooster de tortilla's in een koekenpan (zonder olie) tot ze een klein beetje een kleurtje krijgen, maar nog wel soepel genoeg zijn om te vouwen.
  • Bak de quorn in een scheutje zonnebloemolie in de pan lichtbruin en laat ze afkoelen.
  • Snij de ijsbergsla en paprika in dunne reepjes.
  • Snij de avocado in tweeën, wip de pit eruit en haal de schil eraf. Snij het vruchtvlees in reepjes.
  • Laat de maiskorrels uitlekken.
  • Roer het kerriepoeder door de yoghurt.
  • Leg de tortilla's elk plat op een bord en schep de sla, de quornstukjes, de paprika, de avocado en maïs op de onderste helften. Giet de dressing erover en vouw de andere helft van de tortilla's over de vulling.

 


altMeer! 

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama