Open menu

eieren thbDe afgelopen jaren vierde ik oud en nieuw met vrienden. We maken dan altijd allerlei lekkere hapjes en eten daar de hele avond van, in plaats van een 'echte' maaltijd. Mijn eiersalade is een vast onderdeel geworden, en ieder jaar maak ik hem net weer een beetje anders. Dit jaar was het een pittige versie met kerrie en rode peper, en natuurlijk kun je die op iedere dag van het jaar eten.

In dit recept wordt de kerrie even aangebakken in de pan. Sla dit niet over, want het is van grote invloed op de smaak. De kerrie komt sterker naar voren en het bittere van de rauwe specerijen gaat er vanaf wanneer je het even verwarmt. Deze stap maakt het dus echt lekkerder. Uiteraard kun je de salade pittiger of minder pittig maken door de hoeveelheid rode peper aan te passen.

Voor een flinke bak salade

6 eieren
1/2 ui
2 el olijfolie
1 afgestreken el kerriepoeder
4 el mayonaise
1 tl citroensap
1 tl suiker
1 el water
1/2 rode peper
peper
zout

  • Kook de eieren in ruim water hard, dit duurt een minuut of tien. Giet de eieren af en vul de pan met de eieren met koud water, zodat de eieren onder staan. Zet tien minuten opzij, en pel de eieren vervolgens. Snijd ze in kleine stukjes en doe in een ruime kom.
  • Snipper de ui en fruit deze op middelhoog vuur aan in een pan met één eetlepel olijfolie. Voeg als de ui glazig is het kerriepoeder toe en bak dit een minuut mee. Zet het vuur uit en laat even afkoelen in de pan.
  • Doe het kerriemengsel, mayonaise, citroensap, suiker en water in een bakje en roer goed door elkaar. Snijd de rode peper zo klein mogelijk en meng met de saus. Voeg hier naar smaak peper en zout aan toe. Meng de saus met de eieren.

Lekker op een stokbroodje of toastje.

 


altMeer salades!

 

 

 

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama