Open menu

Van onze gastredacteur Joke kreeg Natascha Boudewijns nieuwste boek Share, vier seizoenen samen koken, eten en genieten, maar liefst de volle 5 sterren: "Het is een warm, inspirerend boek waarin delen en samenzijn een hoofdrol heeft. Ik geef het vijf sterren omdat het in de lange rij vegetarische kookboeken echt een ander soort boek is. Hier ligt de nadruk niet op vegetarisch, maar is het een manier van leven die geen extra accent behoeft. Mooi." Vandaag hebben we uit dit kookboek een recept voor een kerstsalade met sinaasappel, burrata en amandelschaafsel.

Van mijn Italiaanse schoonfamilie leerde ik om mijn salade ná het hoofdgerecht te eten, in plaats van erbij. Dat is gebruikelijk in veel streken in Italië en als je het eenmaal zo gewend bent, wil je niet meer anders; het is een lichte en frisse afsluiting van het hoofdgerecht en het zou bovendien zonde zijn de pure smaken van twee gerechten zo te ‘mixen' op het bord. Ik serveer deze lekkere salade dan ook graag na de feestelijke ravioli van pagina 189. Bij een soepmaaltijd met wat brood gaat de salade natuurlijk ook heel goed.

als onderdeel van een pastamaaltijd, voor ca. 6 personen

glutenvrij/vegan (laat de burrata achterwege of vervang door een vegan kaas)

voor de sinaasappelvinaigrette:

2 sinaasappels, schil, heel fijn gehakt
8 el sinaasappelsap
2 el wittewijnazijn
snuf zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
ca. 130 ml olijfolie, of meer naar smaak
optioneel: honing

voor de salade:

150 g rucola
2 rode uien, in heel dunnen ringen
3 à 4 sinaasapels‚ in plakken en schil verwijderd (gebruik schil voor vinaigrette)
250 g burrata of buffelmozzarella, uitgelekt en in stukjes gescheurd
2 handjes amandelschaafsel, zonder olie kort geroosterd in een koekenpan

  • Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en breng op smaak met extra zout of peper en als je dat lekker vindt wat honing.
  • Vlak voor het serveren: doe de rucola. de rode ui en de helft van de sinaasappels in een kom en meng met de vinaigrette. Verdeel op een mooie schaal en leg er de resterende sinaasappels en de burrata op. Strooi er tot slot het geroosterde amandelschaafsel overheen.
     

Share, vier seizoenen koken, eten en genieten - Natascha Boudewijn
prijs: €27,95
ISBN: 9789023014799
Harde kaft | 264 Pagina's | Uitgeverij Becht


Meer feestelijks van Natascha Boudewijn @ Vegatopia

the Kitchenary

horecarama