Open menu

Bieten granaatappel salade kleinEerder plaatsten we een recensie van het kookboek Gloeiend Groen van Welmoed Bezoen. Vandaag geven we jullie een recept hieruit voor een bieten-granaatappelsalade. De kleuren in deze salade zijn schitterend. De smaakcombinatie met rozenwater mag exotisch klinken, maar is in veel Midden-Oosterse landen bekend en geliefd. Blijf goed proeven als je de dressing maakt: te veel rozenwater kan een ietwat zeepachtige smaak geven.

Voor 4 personen als bijgerecht

4 rode bieten
5 el olijfolie
½-1 el rozenwater
2 el citroensap
3 el peterselie, fijngehakt
3 el dille, fijngehakt
3 el pistachenoten
pitten van 1 granaatappel

  • Wrijf de bieten in met 2 eetlepels olie, pak ze in met aluminiumfolie en pof ze tussen de kolen of op het rooster van de barbecue gaar in 1-1½ uur. Grote bieten hebben misschien iets langer nodig.
  • Maak ondertussen de dressing door het rozenwater te mengen met de resterende olie, het citroensap, de kruiden en de pistachenoten. Meng de granaatappelpitten door de dressing.
  • Haal de gepofte bieten uit de folie en laat ze iets afkoelen. Verwijder de velletjes en snijd de bieten in kleine blokjes. Meng de bieten met de dressing en breng op smaak met zout en peper.

Bieten granaatappel salade


Meer met rode biet!

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama