Open menu

champignons thbHet schap met de kaassoufflés was leeg en in de kaasbitterballen bleek gelatine te zitten. Het leven van de snackende vegetariër gaat niet altijd over rozen. Tijd om zelf een snack voor bij de friet te maken.

Bij zelfgemaakte frietjes, maak ik graag ook zelf mijn snack. Soms maak ik zelf een kaasplak, maar als het frituurvet bijna vervangen wordt, maak ik ook graag gepaneerde champignons.

Daarvoor gebruik ik:

Voor 1 persoon
een paar grote champignons (meestal een stuk of 2/3 per persoon) kleine gaat ook, maar dat wordt vaak vetter, daarnaast betekent minder champignons dat je minder hoeft te paneren. Grote champignons zijn vaak bij Turkse winkels te vinden.
1 ei
paneermeel
provencaalse kruiden (of andere kruiden of specerijen die je lekker vindt, ik varieer graag, soms neem ik ook alleen cayennepeper bv)
peper en zout
frituurolie

  • Neem twee diepe borden. Vul het ene met het ei, klop los en kruid naar eigen smaak met de peper en zout. Vul het andere bord met paneermeel en meng daar de andere kruiden door.
  • Haal de champignons door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer.
  • Frituur de champignons op 180 graden tot ze goudbruin zijn.

Erg lekker met pittige salsa en een frisse salade (en natuurlijk die handgemaakte frietjes).


alt Meer snacks voor bij de friet

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama