Open menu

rucolapesto thbAls de raapstelen weer in de winkel liggen, weet je dat het voorjaar begonnen is. Deze groene blaadjes smaken een beetje als een kruising van spinazie en rucola, en zijn erg veelzijdig. Ze zijn alleen niet zo lang te bewaren na aankoop. Om de houdbaarheid een paar dagen te rekken kun je er deze heerlijke pesto van maken.

Goed, en dan nu alle Italianen even de andere kant op kijken graag. Deze pesto wordt namelijk gemaakt in de keukenmachine. Tja, natuurlijk kun je de vijzel erbij pakken, maar dit recept is lekker snel.

Voor een goed gevuld bakje pesto

75 g raapstelen
1 teen knoflook
30 g parmezaanse kaas
30 g ongezouten cashewnoten
1/2 rode peper
50 ml olijfolie
zout en peper

  • Was de raapstelen en hak ze even grof door. Doe ze vervolgens in de bak van de keukenmachine.
  • Snijd de knoflookteen, parmezaanse kaas, cashewnoten en rode peper een paar keer door en doe deze erbij.
  • Giet de olijfolie erop en zet de machine aan. Laat net zo lang malen tot het een gladde pasta is geworden. Is het te dik, voeg dan nog wat extra olie toe.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper.

De pesto is in een bakje in de koelkast onder een laagje olie drie tot vijf dagen te bewaren. Hij is lekker door de pasta, op een stokbroodje of toastje en bij een blokje kaas. Ach, eigenlijk is ie bijna overal lekker bij.


altMeer met pesto!

 

 

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama