Open menu

regenboogrolkleinDeze week is het Pride Amsterdam. Een hele week in het teken van mensen van alle geslachten en geaardheden, om te vieren dat iedereen mag bestaan en zich mag uiten, met als knallende afsluiter de canal parade in de Amsterdamse grachten. Een week vol feest, vertier en vooral kleur! De regenboogvlag is al jaren hét symbool van de LGBTI-gemeenschap en met deze vrolijk gekleurde rolletjes van rijstpapier heb je in no-time een regenboog op je bord!

Voor de rolletjes zijn alle hoeveelheden naar eigen inzicht. 

Voor de rolletjes

rond rijstpapier met een doorsnede van 22 cm
verse spinazie
groene paprika
rijpe avocado
gele paprika
wortel
radijzen
rode paprika
rode biet
rode kool
citroen
peper, zout

Voor de dip

2 tl zoete chilisaus
2 tl citroensap
1 tl sesamolie
1 tl zoute sojasaus

  • Was en schil alle groenten, en snij of rasp ze in fijne reepjes
  • Maak de rijstvellen één voor één klaar zoals op de verpakking staat omschreven. Meestal moet je ze even onderdompelen in lauwwarm water of onder een warme, vochtige theedoek leggen tot ze soepel zijn. Check even goed dat ze ook helemaal soepel zijn voordat je de rolletjes gaat maken, anders scheurt de boel.
  • Leg de vulling op je rijstvel, bestrooi met wat peper en zout en besprenkel met citroensap.  Flap de zijkanten van het vel naar binnen en rol van onder naar boven je rolletje op, zie foto’s. Plak dicht met een beetje water.
  • Roer de ingredienten van de dip door elkaar
  • Eet smakelijk!

regenboogrol1

regenboogrol2

regenboogrol3

regenboogrol4


 Meer eten met je handen!

Marleen, gastredacteur, reist graag, kookt graag en wordt blij van markten met veel verse producten

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama