Open menu

Gisteren publiceerden we een recensie van het nieuw boek van Jonathan Karpathios. Vandaag krijgen jullie een recept uit dit boek. Een voorschot op de lente: Koude doperwtensoep met munt en crème fraîche. Tekst en recept zijn van Jonathan.

"Deze soep moet je eten als het buiten lekker warm is. Munt en doperwten smaken samen heel goed. Als je de soep serveert, is het lekker om er iets krokants bij te geven, zoals een soepstengel, kaasstengel of croutons."


foto: Huib van Wersch

Koude doperwtensoep met munt en crème fraîche

Voorgerecht, 4 personen

7,5 dl groentebouillon
250 g doperwten
4 el crème fraîche
2 takjes munt
2 el olijfolie
peper en zout
Extra nodig: blender

  • Breng de bouillon aan de kook en blancheer de doperwten erin. De doperwten mogen iets gaarder zijn dan beetgaar. Haal de doperwten uit de pan en koel ze in ijswater.
  • Laat de bouillon afkoelen tot koelkasttemperatuur.
  • Houd 2 eetlepels doperwten apart en doe de rest van de doperwten met de bouillon in een blender. Meng tot een egale massa.
  • Giet de soep door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. Zet koud tot gebruik.
  • Verdeel de soep over mooie glazen of diepe kommen en schep 1 eetlepel crème fraîche op elke kom soep.
  • Snijd het blad van de munt fijn en meng dit met de achtergehouden doperwten en de olijfolie. Schep dit op de crème fraîche.

Meer Jonathan Karpathios!

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama