Open menu

courgette  machteld thbParelcouscous ziet er niet alleen leuk uit, het smaakt ook heerlijk. Je kunt het gebruiken in plaats van gewone couscous, voor zowel warme als koude bereidingen. Deze keer gebruik ik het om te laten zien dat je ook in de zomer lekkere stoofgerechten kunt eten, bijvoorbeeld dit recept met courgette en cannelinibonen.

Hoofdgerecht voor 2 personen

2 el olijfolie
1 ui
1 teen knoflook
125 g parelcouscous
1 tl komijnpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 rode peper
1 courgette
400 g tomatenblokjes (blik)
175 g cannelinibonen (blik)
peper
zout
20 g platte peterselie

  • Snipper de ui en de knoflook en fruit deze een paar minuten aan in de olijfolie.
  • Snijd de peper klein en de courgette in blokjes van ongeveer één bij één centimeter. Doe de parelcouscous, komijn, gerookt paprikapoeder, rode peper en courgette erbij in de pan en bak een paar minuutjes mee.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe, roer het goed door en laat het op een laag vuur pruttelen totdat de couscous bijna gaar is. Dit duurt ongeveer een kwartier.
  • Giet het vocht van de bonen af en spoel ze even af in een vergiet. Doe ze erbij in de pan, en laat dit een paar minuten verwarmen. Breng op smaak met peper en zout en fijngesneden peterselie.

Lekker met wat verbrokkelde feta erover. Of eet het met falafel. Eventuele restjes kun je de volgende dag ook koud opeten.


alt Meer gestoofd!

 

 

 

 

 

 

 

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama